The Queen of Pop 'rockt' haar looks nog steeds

Madonna, een onovertroffen pop-icoon die zowel de muziek- als de modewereld veranderde, wordt zestig jaar. Een leeftijd die haar niets zegt, gezien haar looks.

Zij is hét bewijs dat zestig slechts een getal is.

More content below the advertising

De cone bra

De zangeres voelt zich jong en draagt daarom ook nog steeds vaak (wat sommigen een tikkeltje gewaagd kunnen vinden) opvallende kleding die soms niet veel aan de verbeelding overlaat.

Madonna zou bij wijze van spreken zo weer haar beroemde cone bra uit de kast kunnen trekken. Dat deed ze overigens in 2012 nogmaals op 54-jarige leeftijd.

Netkousen en korte rokjes

Vanaf de jaren tachtig tot nu: Madonna inspireert en verrast iedereen nog steeds met haar kledingkeuze. Zo is ze vaak van top tot teen prachtig gehuld in couture, maar kan ze er ook als een schoolmeisje uitzien.

Korte rokjes, gaten in de kleding, strakke leren leggings, netkousen of heel korte shorts. Madonna draagt het allemaal. Ze kan het nog hebben ook!

De eeuwige jeugd

Hoe doet ze dat toch? Madonna ziet er nog steeds jeugdig uit en menig vrouw is jaloers op haar strakke lijf. Zijn het goede genen, is het botox en fillers, gezond eten of toch sporten tot ze erbij neervalt?

De zangeres verklapte eerder via Instagram dat ze zweert bij facials, vooral degene waar ze haar gezicht met een vork bewerken. En ja, uiteraard heeft ze de natuur een handje geholpen.

Groenten en granen

Daarnaast eet ze ontzettend gezond. Ze houdt zich aan haar macrobiotisch dieet dat de groei van (goede) bacteriën in haar darmen aanmoedigt.

Ze heeft een persoonlijke kok die onlangs haar 'diner' onthulde: 'Madonna eet een combinatie van volle granen, groenten en zeewier met miso (een soort pasta van soja en rijst).

In the gym

En sporten is ook een 'hobby' van Madonna. Zo opent ze de ene na de andere sportschool, maar is ze er dus zelf ook graag en vaak te vinden. Ze traint (schrik niet) 5 uur per dag met een personal trainer. En wij maar denken dat anderhalf uur per dag al lang is.

"Ik heb een haat-liefdeverhouding met mijn lijf. Ik ben niet geboren met het lichaam van Gisele Bündchen, dus ik moet ervoor werken", zei ze eerder in een interview met  ET Canada.

Nou, het resultaat mag er zijn!

Bron: Mirror/The Sun/Instagram Beeld: Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Vandaag overleed de iconische mode-ontwerper Karl Lagerfeld. Herkenbaar aan zijn onafscheidelijke witte staart, zonnebril en zwart-wit pak. Hij had een onmiskenbaar talent voor stijl en een heldere visie hoe dat eruit moest zien op de catwalk. 

Het zat er al vroeg in bij de in 1933 geboren Lagerfeld:

More content below the advertising

1. "When I was four I asked my mother for a valet for my birthday."

2. "I’m very much down to earth. Just not this earth."

3. "Moschino doesn’t have style anyway, it’s a pastiche."

Creatief directeur van Moschino Vincent Darré vond dít zo'n goede opmerking dat hij Lagerfeld vroeg de quote op te schrijven. Die liet hij op een shirt printen voor Moschino's volgende collectie en showen door Ines de la Fressange (Lagerfeld's muze waar hij mee gebrouilleerd was geraakt).

4. "Vanity is the healthiest thing in life."

5. "Well, there came this new line from Hedi Slimane at Dior that you needed to be slim to wear. It said: 'You want this? Go back to your bones.' And so I lost it all. I lost 88 pounds and never got them back."

6. "Black and white always looks modern. Whatever that word means."

7. "I am like a caricature of myself, and I like that. It is like a mask. And for me the Carnival of Venice lasts all year long."

8. "What I love best in life, is new starts. What I enjoy most is doing something I have never done before"

Vandaar dat de ontwerper ook, behalve nieuwe haute couture, steeds weer nieuwe initiatieven ontplooide. Zoals deze meubellijn met zijn onmiskenbare stijl. 

9. "I’m a working-class person, working with class."

10. "I’m not a second option person. It is that or nothing. If it is not the way I see it, I prefer not to see it."

11. "Why should I stop working? If I do, I'll die and it'll all be finished."

De modewereld is een kleurrijk icoon verloren vandaag. #RIP

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De Duitse modekoning Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Chanel is 85 jaar oud geworden. 

Volgens Franse media voelde Lagerfeld zich al enige tijd niet goed. Begin dit jaar wat hij voor het eerst in 36 jaar afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie.

More content below the advertising

Traditioneel kwam hij aan het einde van de show ergens in de enorme set tevoorschijn om alle aanwezigen te bedanken.

In plaats daarvan moesten de aanwezige modeliefhebbers het doen met Lagerfelds rechterhand Virginie Viard (hier rechts op archieffoto).

Zij nam toen namens Lagerfeld het applaus voor de voorjaarscollectie in ontvangst. Volgens een woordvoerder van het modehuis was Lagerfeld moe en liet hij daarom verstek gaan.

Lees ook: De wereld van Chanel door de ogen van Karl Lagerfeld

Lagerfeld werd geboren in 1933 in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende couturiers ooit.

Reactie Chanel op overlijden Karl Lagerfeld:

"Lagerfeld was zijn tijd vooruit, wat enorm heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van het Huis Chanel'', verklaarde algemeen directeur Alain Wertheimer. "Niet alleen ik heb een vriend verloren, wij allen hebben een buitengewoon creatieve geest verloren.''

Hier vertelt hij over zijn Fall/Wintercollectie 2018/2019, één van de laatste van zijn hand.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in