95 jaar lang was ze een stijlicoon en een fenomeen: Gloria Vanderbilt. De vrouw van de beroemde zwaan en de roze verpakking is op 95-jarige leeftijd overleden. 

Zo maakt haar zoon Anderson Cooper bekend.

Article continues after the ad

Schoonheid en vrienden

Ze is overleden aan maagkanker. De beroemde kunstenares, met Nederlandse roots, en designer is thuis overleden omringd door 'schoonheid en vrienden', zoals haar zoon omschreef. 

 

Bijzondere vrouw

Gloria wordt door haar zoon omschreven als een prachtige, krachtige vrouw die hield van het leven. Anderson: "Wat een buitengewoon leven had zij. Wat een bijzondere moeder en wat een ongelooflijke vrouw. Ze hield van het leven en leefde het op haar eigen voorwaarden." Gloria leefde voor de liefde en trouwde flink wat keren.

Vooruitstrevend

Gloria Laura Morgan Vanderbilt, zoals de designer volledig heet, is een vrouw die ook vooruitstrevend was in de jaren zeventig. Ze maakte toen voor die tijd gewaagde jeans: strakker dan normaal. Het was een succes en verkocht miljoenen broeken!

Social media

Tot op het laatste moment stond Gloria nog in de spotlights: ze schreef boeken en je kon haar volgen via Instagram. Het was een bijzondere vrouw, dat staat buiten kijf. 

Bron: CNN Beeld: Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in