Vandaag opende om tien uur 's ochtends de eerste van een reeks warenhuizen van het Canadese bedrijf Hudson’s Bay in Nederland.

Het warenhuis aan het Amsterdamse Rokin ging als eerste open en daar was het een drukte van belang.

Goodie bag
Voor de eerste vijftig klanten was er een goodie bag. Het was even dringen geblazen, maar dat was het enige moment dat er sprake was van een gekkenhuis bij het nieuwe shop-walhalla. De winkels lijken niet op de standaard warenhuizen van Hudson’s Bay: het luxe warenhuis in Amsterdam - verdeeld over drie panden - is een stuk mooier dan zijn naamgenoten in Canada en de Verenigde Staten.

Lees ook: Net als iedere tiener: Amalia droeg 'gewoon' een Zara-jas

Veel merken van eigen bodem
Wat merken betreft, is er relatief veel overlap met de Bijenkorf. Verder valt het grote aantal Nederlandse en Amsterdamse merken op, zoals Scotch & Soda, Love Stories en &Klevering. Volgens retaildeskundige Sabien Duetz is met de opening van de winkel het gat gedicht dat V&D heeft achtergelaten. "Het is open, licht en transparant. Hier zijn vakmensen aan het werk geweest”, zegt ze.

Eerst reserveren
Als minpunt wordt het gebrek aan horeca genoemd. "Een filiaal van Stach of Coffee Company had niet misstaan. Ook een champagnebar zou wel lekker zijn. Bij het restaurant van Ron Blaauw, het enige horecapunt in het nieuwe warenhuis, moet je reserveren.” De shop-expert concludeert: dit is een warenhuis voor de Nederlanders. Toegankelijker dan de Bijenkorf, maar het ontstijgt zeker het niveau van V&D.

Donderdag openen de warenhuizen van Hudson’s Bay in Den Haag en Rotterdam. Later deze maand volgen filialen in zeven andere steden.

Een site hebben ze natuurlijk ook, bekijk hier de collectie.

Bron: de Telegraaf
Bron beeld: ANP, Hollandse Hoogte

Ze is een meisje uit Chicago, advocate en voormalig first lady van Amerika: Michelle Obama. Amerika is dol op haar en ook op haar stijl. Die in de loop der tijd enorm veranderd is.

We nemen een duik in de geschiedenis.

Citroen

In 2009 werd Michelle Obama de allereerste Afro-Amerikaanse first lady. Door velen werd ze ook gezien als stijlicoon. Tijdens de inauguratie droeg Michelle een ensemble dat bestond uit een kanten jurk tot op de knie en een bijpassende wollen jas in het geel.

Dansen

De tint die door de ontwerper Isabel Toledo wordt omschreven als ­citroengras. Diezelfde avond verruilde ze d'r jas voor een prachtige jurk van Jason Wu. Haar man, toenmalig president Barack Obama, vroeg haar op het bal ten dans. Het was hun openingsdans.

De opvallendste outfits

En sinds de dag van de inauguratie hebben we haar stijl op de voet gevolgd. Michelle droeg veel outfits van Noord-Amerikaanse modeontwerpers. Bekijk hieronder hoe dat eruit zag.

Michelle draagt een zwarte jurk van Ralph Lauren terwijl ze wacht op Queen Elizabeth

Iedereen had het over deze jurk. De reden: hij kostte onder de 100 euro en was van Asos


In 2013 werd Obama herkozen als president van de VS. Michelle droeg voor die gelegenheid een rode creatie van de Amerikaanse designer Thom Browne

Michelle koos voor een blauw-zwarte jurk van Carolina Herrera om de Franse president Hollande te verwelkomen

Michelle begon in een Jason Wu in 2009 en eindigde in een Jason Wu in 2017

Sporten

En een prachtige vrouw is Michelle Obama nog steeds. Ze is 54 jaar, maar je zou ook geloven dat ze een veertiger is. Uiteraard moet ze daar wel voor doen, zo vertelde ze in een interview. Ze sport ongelooflijk fanatiek. Zo houdt ze onder meer van boksen en tennis en is ze vaak in de sportschool te vinden.

 

Bron: DeMorgen/DailyMail/TheList Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Als we aan warme winterjassen denken, breekt het zweet ons uit. Logisch, want we genieten nog even van een Indian summer. Toch komt ook koning winter steeds dichterbij. Dus ja, welke jas kies je dan?

Dit zijn de trends voor het najaar: van 'back to the eighties' puffy jassen (gespot bij Balenciaga en Chanel) tot zachte schapenvachten.

Beertje

We zien klassiekers als de ruit terugkomen en de heerlijke warme teddy (Max Mara en Giambattista Valli), maar ook nieuwelingen als 'de deken' en meneer lakleer zijn present. De jassen mogen overigens wel lekker oversized zijn, duik lekker weg in je grote wintervriend. 

Giambattista Valli

Burberry

Tibi

Tibi

Layeren 

We zien dit najaar ook veel laagjes op elkaar, laag over laag over laag over laag. Alles kan alles mag, we zien soms wel tien lagen over elkaar. Daarnaast wordt er gespeeld met veel gekke prints: van dieren tot bloemen. Ja, de keuze is reuze!

Victoria Beckham

Marc Jacobs

Bron: InStyle/Elle/Refinery29 Beeld: Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.