Het najaar staat voor de deur en daar horen en een paar mooie nieuwe stappers bij. Van exemplaren met haren tot hoge laarzen met een stoere ruit. Alles kan en alles mag. Lekker opvallen dus!

1. Lomper dan lomp

De grote grove lompe schoen - oftewel de veelbesproken dad sneaker (Balenciaga is de aanstichter) - is nog niet uit het straatbeeld verdwenen. Sterker nog, hoe lomper hoe beter dit najaar. 

Article continues after the ad

2. Die kunnen wel tegen een spatje

Op verschillende catwalks (Pucci en Prada) kwamen we ook bijzondere exemplaren tegen die waterproof zijn. Een flinke plensbui overleven ze zeker. En met de herfst in zicht, zijn deze stappers toch wel een must voor in de garderobe. 

3. Aaibaar

Maar ook kwamen we exemplaren tegen met een hoog aaibaarheidsgehalte. We kennen de beroemde loafers van Gucci met een bontje aan de binnenkant. Deze keer wordt er nog meer uitgepakt met haren. Op de schoen, aan de schoen of aan de binnenkant: alles is geoorloofd. Aai aai...

4. De hoogte in

Net als vorig jaar komen ook de over-the-knee laarzen weer terug. Da's lekker warm voor de benen. Draag ze gewaagd over een jeans, met een oversized trui of onder een midi jurk.

5. Check mate

We zagen ruitjes al overal voorbij komen, op tassen, truien en broeken. Maar ook aan je voet doen ze het goed. Zo presenteerde Fendi bijvoorbeeld de laarzen met ruiten in gedekte kleuren en Michael Kors koos voor de klassieke Schotse ruit.

Bron: InStyle Beeld: Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in