De royals zijn tegenwoordig gekker op mode dan ooit te voren. Zo draagt Máxima graag en vaak creaties van het Belgische modehuis Natan en trekken de prinsessen ook graag outfits van de hipste designers aan. Alles over deze mode-uitspattingen van de royals kun je binnenkort lezen in het boek: De nieuwe mode van Oranje.

Dit is het vervolg op het boek Ontwerpers van Oranje uit 2008, dat ook geschreven is door Els Smit. De nieuwe mode van Oranje geeft een gedetailleerd beeld van de kleding en ontwerpers van de Nederlandse koninklijke familie in de afgelopen tien jaar.

Best geklede koppel
Er is ruime aandacht voor koningin Máxima, maar ook alle prinsessen en prinsen komen aan bod. En ook de koning. Want ja, Willem-Alexander en Máxima zijn door het Amerikaanse magazine Vanity Fair uitgeroepen tot het best geklede stel ter wereld! Het tijdschrift was vooral onder de indruk van de blauwe jurk van Máxima met wijde mouwen van het merk Roksanda.

 

 

Een duik in de geschiedenis
Ook geeft in het boek een groot aantal koninklijke ontwerpers een inkijkje in hun wereld, waarin ze zelf vaak supersterren zijn. Ontwerptekeningen, niet eerder vertelde verhalen over inspiratiebronnen en foto’s uit de privéarchieven van de ontwerpers maken van dit boek een bron van nieuwe informatie. De huidige Oranje-generatie staat centraal, maar De nieuwe mode van Oranje bevat ook verwijzingen naar de kleding en de juwelen van vorige generaties, gelardeerd met onbekende of lang vergeten foto’s uit diverse (koninklijke) archieven.

Het boek De nieuwe mode van Oranje is vanaf 15 november te vinden in de boekhandel.

Anita Willemars, coördinator Mode: “Deze lente wordt een vrolijke en kleurrijk modeseizoen, met grote bloemenprints, regenboogfranjes en transparant plastic. Zoals altijd in de mode, kun je meerdere kanten op”.

Franjes maken het leven wat zwieriger, dus het belooft een vrolijke zomer worden, nu de franjes overal in de mode opduiken. Zaten vroeger franjes voornamelijk aan je cocktail jurk, dit seizoen zie je de franjes overal en dus juist ook overdag.

Kleuren: alles

Zo draag je het: draag de franjes overdag bijvoorbeeld op een witte blouse 

Kleuren: alles

Als je één item wil: tas met lange franjes

Beeld: Dolce & Gabbana Fall/Winter 2018.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel