De royals zijn tegenwoordig gekker op mode dan ooit te voren. Zo draagt Máxima graag en vaak creaties van het Belgische modehuis Natan en trekken de prinsessen ook graag outfits van de hipste designers aan. Alles over deze mode-uitspattingen van de royals kun je binnenkort lezen in het boek: De nieuwe mode van Oranje.

Dit is het vervolg op het boek Ontwerpers van Oranje uit 2008, dat ook geschreven is door Els Smit. De nieuwe mode van Oranje geeft een gedetailleerd beeld van de kleding en ontwerpers van de Nederlandse koninklijke familie in de afgelopen tien jaar.

Best geklede koppel
Er is ruime aandacht voor koningin Máxima, maar ook alle prinsessen en prinsen komen aan bod. En ook de koning. Want ja, Willem-Alexander en Máxima zijn door het Amerikaanse magazine Vanity Fair uitgeroepen tot het best geklede stel ter wereld! Het tijdschrift was vooral onder de indruk van de blauwe jurk van Máxima met wijde mouwen van het merk Roksanda.

 

 

Een duik in de geschiedenis
Ook geeft in het boek een groot aantal koninklijke ontwerpers een inkijkje in hun wereld, waarin ze zelf vaak supersterren zijn. Ontwerptekeningen, niet eerder vertelde verhalen over inspiratiebronnen en foto’s uit de privéarchieven van de ontwerpers maken van dit boek een bron van nieuwe informatie. De huidige Oranje-generatie staat centraal, maar De nieuwe mode van Oranje bevat ook verwijzingen naar de kleding en de juwelen van vorige generaties, gelardeerd met onbekende of lang vergeten foto’s uit diverse (koninklijke) archieven.

Het boek De nieuwe mode van Oranje is vanaf 15 november te vinden in de boekhandel.

Ze is een meisje uit Chicago, advocate en voormalig first lady van Amerika: Michelle Obama. Amerika is dol op haar en ook op haar stijl. Die in de loop der tijd enorm veranderd is.

We nemen een duik in de geschiedenis.

Citroen

In 2009 werd Michelle Obama de allereerste Afro-Amerikaanse first lady. Door velen werd ze ook gezien als stijlicoon. Tijdens de inauguratie droeg Michelle een ensemble dat bestond uit een kanten jurk tot op de knie en een bijpassende wollen jas in het geel.

Dansen

De tint die door de ontwerper Isabel Toledo wordt omschreven als ­citroengras. Diezelfde avond verruilde ze d'r jas voor een prachtige jurk van Jason Wu. Haar man, toenmalig president Barack Obama, vroeg haar op het bal ten dans. Het was hun openingsdans.

De opvallendste outfits

En sinds de dag van de inauguratie hebben we haar stijl op de voet gevolgd. Michelle droeg veel outfits van Noord-Amerikaanse modeontwerpers. Bekijk hieronder hoe dat eruit zag.

Michelle draagt een zwarte jurk van Ralph Lauren terwijl ze wacht op Queen Elizabeth

Iedereen had het over deze jurk. De reden: hij kostte onder de 100 euro en was van Asos


In 2013 werd Obama herkozen als president van de VS. Michelle droeg voor die gelegenheid een rode creatie van de Amerikaanse designer Thom Browne

Michelle koos voor een blauw-zwarte jurk van Carolina Herrera om de Franse president Hollande te verwelkomen

Michelle begon in een Jason Wu in 2009 en eindigde in een Jason Wu in 2017

Sporten

En een prachtige vrouw is Michelle Obama nog steeds. Ze is 54 jaar, maar je zou ook geloven dat ze een veertiger is. Uiteraard moet ze daar wel voor doen, zo vertelde ze in een interview. Ze sport ongelooflijk fanatiek. Zo houdt ze onder meer van boksen en tennis en is ze vaak in de sportschool te vinden.

 

Bron: DeMorgen/DailyMail/TheList Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Als we aan warme winterjassen denken, breekt het zweet ons uit. Logisch, want we genieten nog even van een Indian summer. Toch komt ook koning winter steeds dichterbij. Dus ja, welke jas kies je dan?

Dit zijn de trends voor het najaar: van 'back to the eighties' puffy jassen (gespot bij Balenciaga en Chanel) tot zachte schapenvachten.

Beertje

We zien klassiekers als de ruit terugkomen en de heerlijke warme teddy (Max Mara en Giambattista Valli), maar ook nieuwelingen als 'de deken' en meneer lakleer zijn present. De jassen mogen overigens wel lekker oversized zijn, duik lekker weg in je grote wintervriend. 

Giambattista Valli

Burberry

Tibi

Tibi

Layeren 

We zien dit najaar ook veel laagjes op elkaar, laag over laag over laag over laag. Alles kan alles mag, we zien soms wel tien lagen over elkaar. Daarnaast wordt er gespeeld met veel gekke prints: van dieren tot bloemen. Ja, de keuze is reuze!

Victoria Beckham

Marc Jacobs

Bron: InStyle/Elle/Refinery29 Beeld: Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.