Brigitte Macron laat met haar 65 jaar zien onverminderd stijlvol en op en top Française te zijn met haar outfits, maar ook Julie Gayet en Carla Bruni kunnen er wat van. Een ode aan de Franse First Ladies:

Aan de hand van Nicolas Sarkozy (president van Frankrijk van 2007 tot 2012) kreeg Frankrijk een First Lady met allure.

More content below the advertising

Het oud-model/actrice/zangeres zorgde zeker in de wat traditionelere Franse kringen wel voor wat opgetrokken wenkbrauwen.

Met een ietswat ruig verleden en haar eigen invulling van het First Lady-schap, maakte zij echter immer een stijlvol entree.

De taak om de schoenen van Bruni-Sarkozy te vullen, was aan de partner van François Hollande (president van 2012 tot 2017).

Nee, niet Ségolène Royal, met wie hij 30 getrouwd samen was en ook niet Valérie Trierweiler (47), die nog wel een paar jaar de ongetrouwde First Lady van Frankrijk was, maar van filmmaakster Julie Gayet met wie Hollande, tijdens zijn presidentschap, een relatie begon.

Officieel heeft ze de functie van First Lady nooit bekleed, maar qua stijl past ze wat ons betreft prima in het rijtje 'Stijlvolle First Ladies van Frankrijk'

Ook hier treft de Franse president een sterke vrouw met een eigen carrière.

 

Een bericht gedeeld door Os Messiah (@osmessiah) op

En na al die intriges van Hollande, kwam Emmanuel Macron, met aan zijn zijde de ravissante Brigitte Macron.

 

Een bericht dat is gedeeld door @appellemoilaura op

Een stuk ouder dan hij, maar zó stijlvol, authentiek en op en top Française, dat die kritiek al snel en heel terecht verstomde.

 

Een bericht gedeeld door Ladytsn (@lady.tsn.ua) op

Het is echt een superkoppel en Brigitte, inmiddels al 65 neemt een iets traditioneler rol aan als First Lady zonder daarbij in te boeten aan haar eigen stijl en mening. Emanuel draagt haar op handen.

 

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Vandaag overleed de iconische mode-ontwerper Karl Lagerfeld. Herkenbaar aan zijn onafscheidelijke witte staart, zonnebril en zwart-wit pak. Hij had een onmiskenbaar talent voor stijl en een heldere visie hoe dat eruit moest zien op de catwalk. 

Het zat er al vroeg in bij de in 1933 geboren Lagerfeld:

More content below the advertising

1. "When I was four I asked my mother for a valet for my birthday."

2. "I’m very much down to earth. Just not this earth."

3. "Moschino doesn’t have style anyway, it’s a pastiche."

Creatief directeur van Moschino Vincent Darré vond dít zo'n goede opmerking dat hij Lagerfeld vroeg de quote op te schrijven. Die liet hij op een shirt printen voor Moschino's volgende collectie en showen door Ines de la Fressange (Lagerfeld's muze waar hij mee gebrouilleerd was geraakt).

4. "Vanity is the healthiest thing in life."

5. "Well, there came this new line from Hedi Slimane at Dior that you needed to be slim to wear. It said: 'You want this? Go back to your bones.' And so I lost it all. I lost 88 pounds and never got them back."

6. "Black and white always looks modern. Whatever that word means."

7. "I am like a caricature of myself, and I like that. It is like a mask. And for me the Carnival of Venice lasts all year long."

8. "What I love best in life, is new starts. What I enjoy most is doing something I have never done before"

Vandaar dat de ontwerper ook, behalve nieuwe haute couture, steeds weer nieuwe initiatieven ontplooide. Zoals deze meubellijn met zijn onmiskenbare stijl. 

9. "I’m a working-class person, working with class."

10. "I’m not a second option person. It is that or nothing. If it is not the way I see it, I prefer not to see it."

11. "Why should I stop working? If I do, I'll die and it'll all be finished."

De modewereld is een kleurrijk icoon verloren vandaag. #RIP

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De Duitse modekoning Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Chanel is 85 jaar oud geworden. 

Volgens Franse media voelde Lagerfeld zich al enige tijd niet goed. Begin dit jaar wat hij voor het eerst in 36 jaar afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie.

More content below the advertising

Traditioneel kwam hij aan het einde van de show ergens in de enorme set tevoorschijn om alle aanwezigen te bedanken.

In plaats daarvan moesten de aanwezige modeliefhebbers het doen met Lagerfelds rechterhand Virginie Viard (hier rechts op archieffoto).

Zij nam toen namens Lagerfeld het applaus voor de voorjaarscollectie in ontvangst. Volgens een woordvoerder van het modehuis was Lagerfeld moe en liet hij daarom verstek gaan.

Lees ook: De wereld van Chanel door de ogen van Karl Lagerfeld

Lagerfeld werd geboren in 1933 in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende couturiers ooit.

Reactie Chanel op overlijden Karl Lagerfeld:

"Lagerfeld was zijn tijd vooruit, wat enorm heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van het Huis Chanel'', verklaarde algemeen directeur Alain Wertheimer. "Niet alleen ik heb een vriend verloren, wij allen hebben een buitengewoon creatieve geest verloren.''

Hier vertelt hij over zijn Fall/Wintercollectie 2018/2019, één van de laatste van zijn hand.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in