Brigitte Macron laat met haar 65 jaar zien onverminderd stijlvol en op en top Française te zijn met haar outfits, maar ook Julie Gayet en Carla Bruni kunnen er wat van. Een ode aan de Franse First Ladies:

Aan de hand van Nicolas Sarkozy (president van Frankrijk van 2007 tot 2012) kreeg Frankrijk een First Lady met allure.

Het oud-model/actrice/zangeres zorgde zeker in de wat traditionelere Franse kringen wel voor wat opgetrokken wenkbrauwen.

Met een ietswat ruig verleden en haar eigen invulling van het First Lady-schap, maakte zij echter immer een stijlvol entree.

Article continues after the ad

De taak om de schoenen van Bruni-Sarkozy te vullen, was aan de partner van François Hollande (president van 2012 tot 2017).

Nee, niet Ségolène Royal, met wie hij 30 getrouwd samen was en ook niet Valérie Trierweiler (47), die nog wel een paar jaar de ongetrouwde First Lady van Frankrijk was, maar van filmmaakster Julie Gayet met wie Hollande, tijdens zijn presidentschap, een relatie begon.

Officieel heeft ze de functie van First Lady nooit bekleed, maar qua stijl past ze wat ons betreft prima in het rijtje 'Stijlvolle First Ladies van Frankrijk'

Ook hier treft de Franse president een sterke vrouw met een eigen carrière.

 

Een bericht gedeeld door Os Messiah (@osmessiah) op

En na al die intriges van Hollande, kwam Emmanuel Macron, met aan zijn zijde de ravissante Brigitte Macron.

 

Een bericht dat is gedeeld door @appellemoilaura op

Een stuk ouder dan hij, maar zó stijlvol, authentiek en op en top Française, dat die kritiek al snel en heel terecht verstomde.

 

Een bericht gedeeld door Ladytsn (@lady.tsn.ua) op

Het is echt een superkoppel en Brigitte, inmiddels al 65 neemt een iets traditioneler rol aan als First Lady zonder daarbij in te boeten aan haar eigen stijl en mening. Emanuel draagt haar op handen.

 

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in