Designers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van HACKED by- ontworpen een volledig nieuwe damescollectie die H&M-kledingstukken uit de SALE als startpunt neemt. En Victoria Koblenko is het gezicht van deze bijzondere lijn!

Met HACKED by_ ontfermen de designers zich over restpartijen uit de fashionproductie en via collagetechnieken, borduren en aanrimpelen krijgen de stukken een nieuwe actualiteit en wordt ze een tweede leven gegund.

Article continues after the ad

Dat gebeurt in lokale, kleine ateliers waar mensen worden opgeleid die als vluchteling of herintreder een nieuw bestaan opbouwen

Victoria Koblenko is het gezicht van HACKED_by x H&M

Deze powervrouw, die 6 (Russisch, Oekraïens, Nederlands, Engels, Frans en Duits) talen spreekt en politicologie en Ruslandkunde studeerde, is een groot voorstander van duurzame fashion.

Victoria: “Er zijn gelukkig steeds meer alternatieven voor de modeliefhebber die zich ook bewust is van de impact van fashion op de planeet en de verantwoordelijkheid die je hebt voor je koopgedrag.

De collectie is eclectisch geworden. Iedereen kan een item vinden wat een unieke aanvulling is op je duurzame garderobe.”

Iedere ingreep van designers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum op het oorspronkelijke kledingstuk moet zichtbaar zijn, of die nou subtiel of ingrijpend is. Waar mogelijk wordt een kledingstuk opgedeeld om er twee items van te maken.

Als er bijvoorbeeld mouwen uit een item worden gehaald, moeten die mouwen weer in een ander item terugkomen.

Victoria Koblenko wil meer oog voor duurzaamheid in fashion

In het programma Het Leven is een Jurk ging Koblenko met zes beroemde Nederlandse fashiondesigners en zes bekende Nederlandse vrouwen de jurk van hun leven maken. Elke aflevering gaven Nederlandse designers een exclusief kijkje in de keuken van hun atelier.Victoria vertelde toen al dat ze zich inzet voor meer duurzaamheid in de mode en een hart heeft voor Nederlandse designers. Dat lijkt in deze nieuwe collectie prachtig samen te komen!  

De HACKED_by-collectie is vanaf 14 februari exclusief verkrijgbaar in de H&M flagship store, Rokin, Amsterdam. We zijn benieuwd!

Beeld: Marc de Groot

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in