Aliens die over de catwalk paradeerden en Nederlandse designers die een prachtige collectie toonden. Parijs dompelde zich weer onder in alles wat maar met mode te maken heeft. 

Uiteraard was ook deze modeweek eentje om je vingers bij af te likken.

Article continues after the ad

1. Nederlands tintje

De modeweek in de Franse hoofdstad was niet helemaal Frans, maar had een Nederlandse touch. Ontwerpers (en ook geliefden) Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh zijn sinds kort hoofdontwerper van Nina Ricci. Aan hen de eer de allereerste collectie te showen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ninaricci by #RushemyBotter and #LisiHerrebrugh #fw19 #pfw

Een bericht gedeeld door Saori Masuda (@saori_vj) op

2. Dior = feminisme

Creatief directeur Maria Grazia Chiuri van Dior bracht een prachtig eerbetoon aan Karl Lagerfeld (de twee kennen elkaar al uit de Fendi-tijd). En o ja, ook nu liet het merk weer zien dat het houdt van vrouwen: power aan de vrouw was te zien op een T-shirt (sisterhood global) dat ongetwijfeld in no-time is uitverkocht.

 

3. Nomaden

Ook Isabel Marant gooide weer hoge ogen tijdens deze modeweek. Ze liet zich deze keer inspireren door nomadenvolken. We zagen veel aardetinten voorbijkomen: beige, groen en bruin.

4. Balmain

Ook Balmain kan absoluut niet in dit rijtje ontbreken. Trouble-makers in sexy Parijs, zo wordt de show van Balmain omschreven. Alles kwam voorbij: pasteltinten, statementschouders, prachtige silhouetten en jeans die iedereen in z'n garderobe wil hebben hangen.

 

5. Rick Owens

De show van Rick Owens was een beetje freaky: aliens en Star Trek-achtige verschijningen liepen mee.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in