Wat een leuke tas – maak kennis met de Bobobark!

Een chique vintagesluiting met een clip die 180 graden opent, zodat je meteen alles kunt zien. Groot genoeg om van alles in mee te kunnen nemen (zelfs een 13 inch laptop), zo ingedeeld dat je alles ook kunt terugvinden en… plat!

De Bobobark is een tas in een flatterend gestroomlijnd model die je kunt dragen als handtas, elegant rugzakje en schoudertas.

Article continues after the ad

De Bobobark wordt met de hand gemaakt en is volledig duurzaam. Wat eruit ziet als leer, is in werkelijkheid Portugese kurk die zo is bewerkt en gepolijst dat het even zacht en soepel is als leer. Het is net zo sterk, maar wel drie keer zo licht dan leer én waterproof.

Er wordt eens in de 7 tot 9 jaar geoogst van de kurkbomen, het weghalen van de bast is niet nadelig voor de bomen. In tegendeel, het helpt ze te groeien en meer zuurstof af te geven.  

Helemaal van nu, dus. Behalve dan dat ie – schrik niet – nog niet bestaat. Het is een kickstarter project van Parijzenaars Elie en Natacha Seroussi, een vader-dochter-duo waarvan de vader al dertig jaar een eigen label, Cecile en Jeanne, heeft, met tien winkels in Parijs.

LaFlore, waar de tas onder valt, is hun luxe, duurzame label dat zelfs kan worden gebruikt door vegans. Het project heeft inmiddels zoveel backers dat de tas  gegarandeerd in productie kan worden genomen. Nu intekenen betekent een prijs vanaf 159 euro en dan kan ie nog net onder de kerstboom worden gelegd.

Foto's (c) Bobobark

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in