Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ook first ladies slaan de (mode)plank weleens flink mis!

Melania Trump die op torenhoge hakken een rampgebied bezoekt of Barbara Bush die een jurk draagt in de kleur van de Democraten. Ja, ook first ladies kunnen een behoorlijke modeflater slaan. Kijk maar naar het rijtje hieronder.  Het zal je niets verbazen dat de huidige Amerikaanse first lady met s...

Ook first ladies slaan de (mode)plank weleens flink mis!

Melania Trump die op torenhoge hakken een rampgebied bezoekt of Barbara Bush die een jurk draagt in de kleur van de Democraten. Ja, ook first ladies kunnen een behoorlijke modeflater slaan. Kijk maar naar het rijtje hieronder. 

Het zal je niets verbazen dat de huidige Amerikaanse first lady met stip op één staat. Ze ligt geregeld onder vuur vanwege de outfits die ze uit haar - ongetwijfeld meterslange - presidentiële garderobe haalt.

1. Oh oh, Melania toch!
Zo bracht Melania Trump op killer heels een bezoek aan een rampgebied in Houston en droeg ze op Labor Day een kleurrijke japon (niet van Amerikaanse makelij, wat wel moest) die misschien wel de meeste gehate jurk ooit is. 

2. Not done
Maar ook haar voorgangster Michelle Obama maakte niet altijd de juiste keuze, ondanks haar geweldige styliste. Toen ze net first lady was, koos ze voor een mouwloze jurk op haar officiële staatsportret in 2008. 'Mouwloos? Dat kan toch niet. Schandalig, dit is veel te formeel', zo klonk het al snel op social media. Verder sloeg ze ook een enorme flater door tijdens een trip aan de Grand Canyon in shorts te verschijnen. Het zorgde voor een golf aan negatieve reacties. Michelle noemt het achteraf ook haar grootste modefout ooit.

3. Te groot
Hillary Clinton heeft misschien wel de meeste kritiek op haar outfits gehad toen ze first lady was. Zo viel haar keuze voor een haarband nooit in de smaak en droeg ze vaak jasjes (veel te grote) die wel van manlief Bill hadden kunnen zijn. 

4. Blauwtje
Als we iets meer de geschiedenis induiken, komen we Barbara Bush tegen. Zij droeg tijdens de inauguratie van haar man George Bush sr. een blauwe jurk. Niks mis mee, zou je zeggen. Alleen is dit de kleur van de Democraten. Tja, die keuze viel bij velen dus niet echt in de smaak. 

Bron: Daily Mail/Elle/BBC
Beeld: Hollandse Hoogte