Melania Trump die op torenhoge hakken een rampgebied bezoekt of Barbara Bush die een jurk draagt in de kleur van de Democraten. Ja, ook first ladies kunnen een behoorlijke modeflater slaan. Kijk maar naar het rijtje hieronder. 

Het zal je niets verbazen dat de huidige Amerikaanse first lady met stip op één staat. Ze ligt geregeld onder vuur vanwege de outfits die ze uit haar - ongetwijfeld meterslange - presidentiële garderobe haalt.

1. Oh oh, Melania toch!
Zo bracht Melania Trump op killer heels een bezoek aan een rampgebied in Houston en droeg ze op Labor Day een kleurrijke japon (niet van Amerikaanse makelij, wat wel moest) die misschien wel de meeste gehate jurk ooit is. 

2. Not done
Maar ook haar voorgangster Michelle Obama maakte niet altijd de juiste keuze, ondanks haar geweldige styliste. Toen ze net first lady was, koos ze voor een mouwloze jurk op haar officiële staatsportret in 2008. 'Mouwloos? Dat kan toch niet. Schandalig, dit is veel te formeel', zo klonk het al snel op social media. Verder sloeg ze ook een enorme flater door tijdens een trip aan de Grand Canyon in shorts te verschijnen. Het zorgde voor een golf aan negatieve reacties. Michelle noemt het achteraf ook haar grootste modefout ooit.

3. Te groot
Hillary Clinton heeft misschien wel de meeste kritiek op haar outfits gehad toen ze first lady was. Zo viel haar keuze voor een haarband nooit in de smaak en droeg ze vaak jasjes (veel te grote) die wel van manlief Bill hadden kunnen zijn. 

4. Blauwtje
Als we iets meer de geschiedenis induiken, komen we Barbara Bush tegen. Zij droeg tijdens de inauguratie van haar man George Bush sr. een blauwe jurk. Niks mis mee, zou je zeggen. Alleen is dit de kleur van de Democraten. Tja, die keuze viel bij velen dus niet echt in de smaak. 

Bron: Daily Mail/Elle/BBC
Beeld: Hollandse Hoogte

Ze is een meisje uit Chicago, advocate en voormalig first lady van Amerika: Michelle Obama. Amerika is dol op haar en ook op haar stijl. Die in de loop der tijd enorm veranderd is.

We nemen een duik in de geschiedenis.

Citroen

In 2009 werd Michelle Obama de allereerste Afro-Amerikaanse first lady. Door velen werd ze ook gezien als stijlicoon. Tijdens de inauguratie droeg Michelle een ensemble dat bestond uit een kanten jurk tot op de knie en een bijpassende wollen jas in het geel.

Dansen

De tint die door de ontwerper Isabel Toledo wordt omschreven als ­citroengras. Diezelfde avond verruilde ze d'r jas voor een prachtige jurk van Jason Wu. Haar man, toenmalig president Barack Obama, vroeg haar op het bal ten dans. Het was hun openingsdans.

De opvallendste outfits

En sinds de dag van de inauguratie hebben we haar stijl op de voet gevolgd. Michelle droeg veel outfits van Noord-Amerikaanse modeontwerpers. Bekijk hieronder hoe dat eruit zag.

Michelle draagt een zwarte jurk van Ralph Lauren terwijl ze wacht op Queen Elizabeth

Iedereen had het over deze jurk. De reden: hij kostte onder de 100 euro en was van Asos


In 2013 werd Obama herkozen als president van de VS. Michelle droeg voor die gelegenheid een rode creatie van de Amerikaanse designer Thom Browne

Michelle koos voor een blauw-zwarte jurk van Carolina Herrera om de Franse president Hollande te verwelkomen

Michelle begon in een Jason Wu in 2009 en eindigde in een Jason Wu in 2017

Sporten

En een prachtige vrouw is Michelle Obama nog steeds. Ze is 54 jaar, maar je zou ook geloven dat ze een veertiger is. Uiteraard moet ze daar wel voor doen, zo vertelde ze in een interview. Ze sport ongelooflijk fanatiek. Zo houdt ze onder meer van boksen en tennis en is ze vaak in de sportschool te vinden.

 

Bron: DeMorgen/DailyMail/TheList Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Als we aan warme winterjassen denken, breekt het zweet ons uit. Logisch, want we genieten nog even van een Indian summer. Toch komt ook koning winter steeds dichterbij. Dus ja, welke jas kies je dan?

Dit zijn de trends voor het najaar: van 'back to the eighties' puffy jassen (gespot bij Balenciaga en Chanel) tot zachte schapenvachten.

Beertje

We zien klassiekers als de ruit terugkomen en de heerlijke warme teddy (Max Mara en Giambattista Valli), maar ook nieuwelingen als 'de deken' en meneer lakleer zijn present. De jassen mogen overigens wel lekker oversized zijn, duik lekker weg in je grote wintervriend. 

Giambattista Valli

Burberry

Tibi

Tibi

Layeren 

We zien dit najaar ook veel laagjes op elkaar, laag over laag over laag over laag. Alles kan alles mag, we zien soms wel tien lagen over elkaar. Daarnaast wordt er gespeeld met veel gekke prints: van dieren tot bloemen. Ja, de keuze is reuze!

Victoria Beckham

Marc Jacobs

Bron: InStyle/Elle/Refinery29 Beeld: Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.