Melania Trump die op torenhoge hakken een rampgebied bezoekt of Barbara Bush die een jurk draagt in de kleur van de Democraten. Ja, ook first ladies kunnen een behoorlijke modeflater slaan. Kijk maar naar het rijtje hieronder. 

Het zal je niets verbazen dat de huidige Amerikaanse first lady met stip op één staat. Ze ligt geregeld onder vuur vanwege de outfits die ze uit haar - ongetwijfeld meterslange - presidentiële garderobe haalt.

1. Oh oh, Melania toch!
Zo bracht Melania Trump op killer heels een bezoek aan een rampgebied in Houston en droeg ze op Labor Day een kleurrijke japon (niet van Amerikaanse makelij, wat wel moest) die misschien wel de meeste gehate jurk ooit is. 

2. Not done
Maar ook haar voorgangster Michelle Obama maakte niet altijd de juiste keuze, ondanks haar geweldige styliste. Toen ze net first lady was, koos ze voor een mouwloze jurk op haar officiële staatsportret in 2008. 'Mouwloos? Dat kan toch niet. Schandalig, dit is veel te formeel', zo klonk het al snel op social media. Verder sloeg ze ook een enorme flater door tijdens een trip aan de Grand Canyon in shorts te verschijnen. Het zorgde voor een golf aan negatieve reacties. Michelle noemt het achteraf ook haar grootste modefout ooit.

3. Te groot
Hillary Clinton heeft misschien wel de meeste kritiek op haar outfits gehad toen ze first lady was. Zo viel haar keuze voor een haarband nooit in de smaak en droeg ze vaak jasjes (veel te grote) die wel van manlief Bill hadden kunnen zijn. 

4. Blauwtje
Als we iets meer de geschiedenis induiken, komen we Barbara Bush tegen. Zij droeg tijdens de inauguratie van haar man George Bush sr. een blauwe jurk. Niks mis mee, zou je zeggen. Alleen is dit de kleur van de Democraten. Tja, die keuze viel bij velen dus niet echt in de smaak. 

Bron: Daily Mail/Elle/BBC
Beeld: Hollandse Hoogte

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel

Het thema dit jaar: 'Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination', inspireerde tot uitbundige stoffen, drukke patronen en de meest uitgesproken outfits in jaren. Dit zijn onze highlights.

De jaarlijkse fundraiser van het Metropolitan Museum of Art waar Anna Wintour de gastenlijst van ongeveer 600 'lucky few' samenstelt, staat garant voor de mooiste creaties.

Maar de trappen van het museum zijn dan ook een catwalk om van te smullen. Het expositie die dit jaar extra onder de aandacht wordt gebracht: Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination. dat inspireerde tot uitbundige stoffen, drukke patronen en de meest uitgesproken outfits in jaren. Koren op de molen van Versace, Dolce & Gabbana en Jean Paul Gaulthier.

Gastvrouwen dit jaar waren Donatella Versace, die koos voor een prachtig donkerblauw/gouden combinatie:

Amal Clooney oogste met deze creatie van Richard Quinn zowel lof als onbegrip. Vooral de lange broek onder de jurk kon rekenen op heel wat opgetrokken wenkbrauwen.

En Rihanna ging voor een pauselijke look. Maison Margiela by John Galliano tekende voor het design.

Laat het maar Madonna in Jean Paul Gaulthier over om een statement te maken.

Kim Kardashian West droeg een crucifix op haar heup in deze nauwsluitende Versace

En Sarah Jessica Parker pakte uit met deze creatie van Dolce & Gabbana

Voor de oplettende kijker: De diadeem is een heuse kerststal:

Model/actrice Cara Delevigne ging iets ingetogeners van Dior. Nou ja, ingetogen...

Terwijl Rosie Huntington Whiteley juist voor een goddelijk aureooltje koos van Ralph Lauren. Een van de toppers wat ons betreft!

Katy Perry kwam als engel

Jennifer Lopez droeg het katholieke kruis op de borst van deze Balmain.

Maar de absolute showstopper dit jaar, is Blake Lively. Wat een práchtige jurk. Versace, bedankt!

Voor een stoeltje betaal je maar liefst 40.000 dollar. Alles voor het goede doel natuurlijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP. AFP PHOTO/Hector RETAMAL/Angela WEISS. EPA/JUSTIN LANE