Halleluja, onze gebeden zijn verhoord. Natúúrlijk doe je ons een groot plezier met een shopdagje, maar bij slecht weer of haast of even geen zin, biedt online shoppen een uitkomst.

Alleen zien we op die websites vaak door de bomen het bos niet meer en vallen we daardoor tóch weer voor bekende klassiekers. Daar is nu een oplossing voor.

Nathalie Pompen miste - net als wij - de persoonlijke touch bij het online winkelen. Zo iemand die nét even zegt: Misschien moet je dit eens proberen of weet je wat daar leuk bij staat? Zo iemand waardoor we voor één item de boutique in gaan en met één complete outfit, en zeer verguld, er weer uit.

Daarom begon zij CarréCouture. Online shoppen met een persoonlijke touch door je eigen account en Style Profile. Bij elk item krijg je combinatietips met kleding en accessoires. Handig!

En we hebben het hier gelukkig over de meest uiteenlopende merken. Alsof je de PC Hooft, Rue Saint-Honoré en Corso Vittorio Emanuele samen op één website hebt.

Wij vielen als een blok voor deze rode enkellaarsjes met studs van Givenchy (€ 1.045,-). Op klikafstand dus!

Ze is een van de beroemde generatie supermodellen die optraden in de sensuele clip van George Michael’s Freedom. Cindy Crawford, tegenwoordig moeder, model én zakenvrouw was een paar dagen met haar gezin in Parijs.

Ze opende de tentoonstelling Her Time van Omega en Nouveau’s Anita Willemars wist haar te strikken voor een gesprek.

Hoe voelt dat, met het hele gezin model zijn?

‘Dit is natuurlijk een bijzonder moment, zo met z’n allen gefotografeerd worden door (de wereldberoemde fotograaf, AW) Peter Lindbergh, een goede vriend van ons.

Maar ieder van ons heeft daarbuiten zijn eigen leven. Mijn man Rande Gerber heeft zijn eigen onderneming en mijn zoon Presley en dochter Kaia zetten nu hun eerste stappen in de modellenwereld. Ik vind het spannend om te zien hoe zij zich ontwikkelen, net zoals iedere moeder, denk ik.

Mijn advies aan allebei is: hard werken, altijd op tijd komen en niet met je telefoon spelen.’ 

Wat was het hoogtepunt van je carrière? 

‘Als ik één moment moet kiezen, dan denk ik dat het de Versaceshow was in 1991 met de George Michael-song Freedom. Als model werk je meestal in een klein team van maximaal zeven mensen. Bij het opnemen van de clip van George Michael had ik dus niet het gevoel dat er iets bijzonders gebeurde.

Maar tijdens de Versaceshow, waar het nummer gelanceerd werd, voelde ik het ineens: dit is iets geweldigs! Door die video kregen we ineens de status supermodel.

Nu, vijfentwintig jaar later, stonden we weer op de Versaceshow, als eerbetoon aan Gianni Versace. Het leek alsof het gisteren was, terwijl er intussen een heel leven is verstreken.’


Voor omega ben je meer dan zomaar een ambassadeur, je zet je in die hoedanigheid ook in voor kinderen.

‘In de tweeëntwintig jaar dat ik ambassadeur ben voor Omega, heeft mijn rol zich steeds meer ontwikkeld. Het meest bijzondere moment was, dat ik samen met mijn dochter Kaia naar Peru ging. Omega is partner van Orbis, het Flying Eye Hospital.

Kaia en ik verbleven in een Peruviaans ziekenhuis, waar kinderen geholpen werden voor strabismus, een oogspierziekte. Om te zien hoe kinderen met een kleine ingreep weer perfect zicht kregen, was een openbaring voor Kaia.

Ze wist niet eens van de ziekte af, omdat in rijke landen de operatie al bij baby’s wordt gedaan. Ze realiseerde zich hoe goed ze het zelf had, maar ook hoe belangrijk het is om terug te kunnen geven aan anderen.’ 

Ben je altijd zo tiptop gekleed?

'Nee hoor, Als ik thuis ben, draag ik meestal een jeans en een wit overhemd.’

Wat is je advies om mooi oud te worden?

‘Gelukkig zijn, en dat heeft niets met leeftijd te maken.'

Cindy in het kort

Carrière: Cinthia Ann Crawford (1966, DeKalb, Illinois) werd op haar zestiende ontdekt en kreeg een jaar later een contract bij modellenbureau Elite. In de jaren tachtig en negentig werd ze een icoon: het schoolvoorbeeld van sterk, sexy en vrouwelijk. Wereldwijd stond ze op meer dan duizend covers.
Charity: Ze heeft miljoenen dollars ingezameld voor onderzoek naar leukemie. Haar jongere broer Jeffrey stierf aan de ziekte toen ze tien was.
Privé: Tussen 1991 en 1995 was ze getrouwd met Richard Gere.

In 1998 hertrouwde ze met ondernemer Rande Gerber met wie ze twee kinderen heeft: Presley en Kaia. Ze woont in Malibu aan het strand; huisvrienden van het gezin zijn ontwerper Tom Ford en George Clooney.

 

SUN day 🌞

Een bericht gedeeld door Cindy Crawford (@cindycrawford) op

Na 'het blauwtje' van IKEA heeft Balenciaga voor de tweede maal een simpele en praktische boodschappentas omgetoverd tot een item dat menig modeliefhebber graag onder de boom wil vinden volgende week.

Deze keer is niet een tas van IKEA in een nieuw modieus jasje gestoken, maar een plastic tas van de Duitse supermarkt Edeka werd flink onder handen genomen. 

Pittig prijskaartje
De gele tas met daarop de tekst 'The Power of Dreams' is onderdeel van de nieuwe voorjaarscollectie 2018 van het Spaanse modehuis. Uiteraard is deze tas niet van plastic, maar gemaakt van lamsleer. Daarom moet je er wel wat voor over hebben: je betaalt er namelijk een slordige 795 euro voor.

'Blauwtje'
Het is niet de eerst keer dat Balenciaga een luxe kopie maakt van een al bestaande tas. Vorig jaar maakte het merk een replica van de welbekende blauwe Frakta IKEA-shopper. Een kalfsleren versie waar je zo'n 2000 euro voor moest betalen. Wij hebben ook nog wel wat suggesties voor Balenciaga. Wat dacht je van een luxe Dirk, Albert Heijn of Zeeman aan je arm?

Bron: InStyle
Beeld: Hollandse Hoogte