Wes Gordon heeft voor modehuis Caroline Herrera tijdens de New York Fashion Week uitgepakt met kleurrijke ontwerpen. Het modehuis presenteerde zijn collectie voor het najaar van 2019.

Het Amerikaanse luxe modehuis heeft Wes Gordon eerder aangesteld als ontwerper. Hij maakte afgelopen seizoen zijn catwalkdebuut met een collectie ontwerpen voor het voorjaar van 2019, zo meldt fashionista.com.

Article continues after the ad

‘Experimenteel’
In zijn collectie voor dit najaar heeft hij zijn eigen visie voor het merk verwerkt. Zijn ontwerpen zijn te omschrijven als ‘elektrisch’ en ‘experimenteel’. 

Wes is geïnspireerd door de bloemen van wijlen fotograaf Robert Mapplethorpe die graag bloemen en naakte mannen vastlegde op de gevoelige plaat. Zijn kleurenschema is terug te brengen tot bloemen uit de kas: veel geel, neonblauw, felle tinten roze en oranje-tinten in de lijn van de verkeerskegel die af en toe gecombineerd worden met neutrale kleuren als zwart of grijs. Gordon heeft zichzelf snel weten te vestigen als meester in de kleurenmenging.

Vormen
De vormen die Gordon in zijn voorjaarscollectie introduceerde, zien we terug in deze nieuwe collectie. Met name in de avondkleding, waar hij de voorkeur lijkt te geven aan golvende en vormloze silhouetten.

In de ontwerpen voor de kleding voor overdag komt maatwerk terug. Maar de sexy blazers zijn niet bepaald geschikt om te dragen naar het werk.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Colour meets colour: Carolina Herrera by Wes Gordon at the New York Historical Society

Een bericht gedeeld door Suzy Menkes (@suzymenkesvogue) op


Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in