Paris Fashion Week, 2019
Paris Fashion Week, 2019

Nederlandse ontwerper Xuan-Thu Nguyen heeft haar vrolijke Fall/Winter haute couture getoond op Paris Fashion Week.  

In tegenstelling tot haar zomercollectie die volledig zwart was, legt Xuan-Thu voor het najaar en de winter de nadruk op kleur, in ruime, schuimige ontwerpen die vaak om de modellen heen wolkten.

Article continues after the ad

"Alles is altijd zo serieus",  zei ze na afloop. "Je moet een concept hebben en je daar aan houden. Dit seizoen wilde ik doen waar ik zin in had en als mensen dat niet begrijpen, is het wat mij betreft ook goed."

Het leidde tot een eclectisch geheel van een broek van papieren zakken tot een marabou-jas in regenboogtinten, jurken die uit bloemblaadjes leken te bestaan en flirterige, glanzende ontwerpen.

Tijdens het proces moet Xuan-Thu's oog eveneens op geblokt Japans polyester zijn gevallen, want ook dat dook op, net als niet geheel winterbestendige lijfjes van tule. Want waarom ook niet?   

Xuan-Thu is geboren in Vietnam, maar groeide op in Nederland waar haar ouders een textielbedrijf begonnen. De familietraditie van vakmanschap sloeg over op haar. In 1999 studeerde ze af aan het prestigieuze Charles Montaigne Fashion Institute in Amsterdam. Haar werk is niet alleen fashion, maar wordt ook als kunst getoond in galeries. Het atelier van XUAN, zoals het label heet, is in Parijs, haar collecties worden gemaakt in Nederland en Frankrijk.

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in