Lucinda Chambers werkte maar liefst 36 jaar voor de Britse Vogue. Na het vertrek van hoofdredacteur Alexandra Shulman, werd de modechef door haar nieuwe werkgever Edward Enninful de laan uitgestuurd. Iets waar Lucinda totaal niet blij mee is. Zo vertelt ze in een eerlijk en open interview met online magazine Vestoj. 

Lucinda: "Het kostte hen drie minuten om mij te ontslaan." Ze neemt geen blad voor de mond en geeft een letterlijke kijk in de keuken van de modewereld. Lucinda: "Het is niet toegestaan om te falen in de modewereld, en al zeker niet in deze tijden met social media, waarbij alles draait om dat succesvolle, fantastische leven. Niemand mag nog falen. Dat creëert angst en terreur."

Veel te zwaar
De inmiddels ex-modechef vergelijkt de mode-industrie - waar ze heel lang deel van uitmaakte - met een school vissen: cyclisch en reactionair. Verder ligt er volgens Lucinda een enorme druk op de schouders van de ontwerpers. Veel designers moeten per jaar acht collecties (en soms weleens zestien) maken, zo vertelt ze. "Veel te veel. Daarom zijn er designers die kampen met een drugs- of alcoholverslaving."

Belachelijk duur
In het interview geeft ze verder toe zelf al geen jaren meer een Vogue te hebben gelezen. De reden? "Er zijn weinig modemagazines die je een goed gevoel geven - integendeel. Ze laten je achter met een slecht gevoel, omdat je niet de juiste etentjes organiseert, je de tafel niet op de juiste manier dekt, of de verkeerde mensen ontmoet. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik het leven leidde dat door het magazine werd gedicteerd."

Article continues after the ad

Nieuwsgierig naar het hele verhaal? Dat lees je hier