Pat Cleveland, de Naomi Campbell van haar tijd, want één van de eerste Afro-American topmodellen in de seventies, maakt haar return op de runway. Haar dochter Anna is ook model én half-Nederlands.

 

Vermaard topmodel Pat Cleveland maakt een terugkeer naar de runway sámen met haar dochter Anna (ook model). Dat staat morgen te gebeuren, zo meldt modecollectief MOAM.

Eerder maakte vermaard kunstenaarsduo Inez&Vinoodh al het campagnebeeld met Doutzen Kroes. Nu doen ze daar morgen nog een schepje bovenop met deze twee heel bijzondere modellen.

Ze kiezen voor dit duo, omdat het collectief staat voor het verbinden van bekende namen uit de mode met nieuwe talenten. 

De show vindt plaats op donderdag 8 maart in Herengracht 541, daar zal de couture collectie van 25 looks en de 3 prêt-à-porter items voor Zalando getoond worden voor genodigden. Meteen daarna zijn de items te koop via de webshop.

MOAM; een bijzonder collectief

MOAM Collective is een platform waarbij vijf jonge designers als collectief werken aan één collectie. Hierbij worden ze gecoacht door iconische namen uit de creatieve industrie, zoals Diane Pernet, Walter Van Beirendonck, Viktor&Rolf, Lanvin’s Lucas Ossendrijver, Frans Ankoné, Claes Iversen en Sara Maino van Vogue Italia.
 
Het collectief bestaat deze editie uit Roos Boshart (Nederland), Robbie van Mierlo (België), Rose Danford-Phillips (Engeland), Maximiliano Ruelas (Italië) en Catherine Le Thérisien (Frankrijk).

Beeld: Marion Curtis/StarPix/REX/Shutterstock (9047035bv) Pat Cleveland, Anna Cleveland Brooks Brothers with The Cinema Society host a screening of "House of Z", New York, USA - 07 Sep 2017

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan