Designers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van HACKED by- ontworpen een volledig nieuwe damescollectie die H&M-kledingstukken uit de SALE als startpunt neemt. En Victoria Koblenko is het gezicht van deze bijzondere lijn!

Met HACKED by_ ontfermen de designers zich over restpartijen uit de fashionproductie en via collagetechnieken, borduren en aanrimpelen krijgen de stukken een nieuwe actualiteit en wordt ze een tweede leven gegund.

More content below the advertising

Dat gebeurt in lokale, kleine ateliers waar mensen worden opgeleid die als vluchteling of herintreder een nieuw bestaan opbouwen

Victoria Koblenko is het gezicht van HACKED_by x H&M

Deze powervrouw, die 6 (Russisch, Oekraïens, Nederlands, Engels, Frans en Duits) talen spreekt en politicologie en Ruslandkunde studeerde, is een groot voorstander van duurzame fashion.

Victoria: “Er zijn gelukkig steeds meer alternatieven voor de modeliefhebber die zich ook bewust is van de impact van fashion op de planeet en de verantwoordelijkheid die je hebt voor je koopgedrag.

De collectie is eclectisch geworden. Iedereen kan een item vinden wat een unieke aanvulling is op je duurzame garderobe.”

Iedere ingreep van designers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum op het oorspronkelijke kledingstuk moet zichtbaar zijn, of die nou subtiel of ingrijpend is. Waar mogelijk wordt een kledingstuk opgedeeld om er twee items van te maken.

Als er bijvoorbeeld mouwen uit een item worden gehaald, moeten die mouwen weer in een ander item terugkomen.

Victoria Koblenko wil meer oog voor duurzaamheid in fashion

In het programma Het Leven is een Jurk ging Koblenko met zes beroemde Nederlandse fashiondesigners en zes bekende Nederlandse vrouwen de jurk van hun leven maken. Elke aflevering gaven Nederlandse designers een exclusief kijkje in de keuken van hun atelier.Victoria vertelde toen al dat ze zich inzet voor meer duurzaamheid in de mode en een hart heeft voor Nederlandse designers. Dat lijkt in deze nieuwe collectie prachtig samen te komen!  

De HACKED_by-collectie is vanaf 14 februari exclusief verkrijgbaar in de H&M flagship store, Rokin, Amsterdam. We zijn benieuwd!

Beeld: Marc de Groot

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Na Parijs en New York was deze week Londen aan de beurt voor de London Fashion Week. Wat opviel? Kleurrijke mode op de catwalk en een finale bij Michael Kors waar we maar niet uitgepraat over raken!

1. Hoogtepunt op hoogtepunt bij Marc Jacobs

We wilde een paar topstukken uit de Marc Jacobs show laten zien, maar ze bléven maar komen. Bekijk de video met prachtige creaties om niets te missen.

More content below the advertising

2. Jamie Wei Huang op toplocatie

Het 'London based' modemerk wint wat ons betreft de prijs voor de beste locatie. Het traditionele Garden Museum contrasteert geweldig met de bonte kleuren en creaties uit de Fall/wintercollectie.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Syed Mahmood (@syedmahmood) op

3. Barry Manilow sluit show Michael Kors af.

Ja, je ziet hier inderdaad topmodel Bella Hadid een dansje maken op Copacabana met Barry Manilow. Wie dit mogelijk maakte? Michael Kors, het was de finale der finales! Gelukkig waren er genoeg fashionista's om dit op de gevoelige plaat vast te leggen!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A mesmerising finale for Michael Kors with Barry Manilow singing Copacabana & dancing with Bella Haddid.

Een bericht gedeeld door Suzy Menkes (@suzymenkesvogue) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Vanaf 7 maart zijn de creaties van de couturier van Máxima ook voor jou verkrijgbaar. Niet seizoensgebonden, maar tijdloos, voor vrouwen die veel reizen en zich willen hullen in stijlvolle basics.

TAMINIAU, zoals deze eerste lijn heet, bestaat uit 40 stuks die maandelijks worden aangevuld met nieuwe creaties die online verkrijgbaar zijn.

More content below the advertising

Ontwerper Jan Taminiau: 'Als ik over TAMINIAU spreek, spreek ik over de "Wardrobe" die ik vrouwen wil aanbieden met essentiële stukken voor haar  garderobe. Jarenlang heb ik couture looks ontworpen voor speciale gelegenheden, maar ik wil er nu ook bij zijn op de dagelijkse momenten van de vrouw.

De couturier nam zijn Haute Couture-creaties als bron van inspiratie en stak ze in een modern en draagbaar jasje.

Signature pieces uit de collectie zijn jasjes met brede revers, gilets en wikkeljurken. Daar willen wij er maar wat graag een paar van in de kast hangen!

De collectie is vanaf maart 2019 te koop op jantaminiau.com en in een tijdelijke TAMINIAU-flagshipstore van maart tot en met april op de Hobbemastraat 3 in Amsterdam. Prijzen variëren van 300 tot 1800 euro.

Gaat dat zien!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in