Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mode-nieuws: Chanel stopt met het gebruik van exotische huiden

De wat conservatievere clientèle van Chanel zit er niet echt op te wachten, maar het luxe modemerk vind het tijd voor een ingrijpende verandering en wel deze:  Chanel maakt in de toekomst niet langer gebruik van exotische dierenhuiden. Tassen, schoenen en riemen van slangen-, krokodillen- en hage...

Mode-nieuws: Chanel stopt met het gebruik van exotische huiden

De wat conservatievere clientèle van Chanel zit er niet echt op te wachten, maar het luxe modemerk vind het tijd voor een ingrijpende verandering en wel deze: 

Chanel maakt in de toekomst niet langer gebruik van exotische dierenhuiden. Tassen, schoenen en riemen van slangen-, krokodillen- en hagedisleer zijn verleden tijd.

De reden?

Het is steeds moeilijk om de betrouwbaarheid van de gebruikte huiden te achterhalen. En met betrouwbaarheid gaat het voornamelijk om de herkomst van de huiden waar de iconische tassen van gemaakt worden. 

De producten van exotische huiden zijn nog exclusiever dan de 'gewone' tijdloze items. Voor een classic flap handtas van pythonleer betaal je rustig 10.000 euro terwijl dezelfde tas van kalfsleer ongeveer de helft kost.