Maar liefst 15  toonaangevende creaties van de innovatieve Nederlandse designer worden tentoongesteld in het Royal Ontario Museum te Toronto. De expositie duurt van 2 juni tot 8 oktober. Niet echt naast de deur, wél de moeite waard!

Vanaf 2 juni presenteert de Nederlandse designer Iris van Herpen een retrospectief van haar couture collecties in het Royal Ontario Museum in Toronto, Canada.

In de 'Transforming Fashion' expositie presenteert ze een indrukwekkende selectie van 15 van haar couture stukken uit de periode van 2008 tot 2015.

Van metalen paraplu-ribben en magneten tot aan 3D-prints. Die innovatieve manier van werker, levert de designer veel lof op in binnen- en buitenland.


 
In de expositie wordt ook de 'Dome Dress' uit de Iris van Herpen Fall 2017 Aeriform collectie gepresenteerd, die het Royal Ontario Museum onlangs heeft aangekocht. Deze jurk is ontworpen in samenwerking met artiest en architect Philip Beesley.


 
Zien? Transforming Fashion is te bezoeken vanaf 2 juni tot en met 8 oktober 2018 in het Royal Ontario Museum in Toronto, Canada.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De P.C. Hooftstraat is deze zomer weer een paar luxe boetieks rijker. Eerder dit jaar openden er al een vestiging van Isabel Marant  en we kunnen godzijdank nu ook ons pumplievende hart ophalen bij Christian Louboutin. 7 Juli komt daar nog een pareltje bij: Fendi.

Voor zowel de accessoires, mannen- als de vrouwencollectie is ruimte in het twee verdiepingen tellende pand. En alleen al voor die heerlijke Italiaanse stijl is de boetiek een bezoekje waard. Denk marmer en stijl zoals alleen de Italianen dat kunnen.

Vergaap je niet alleen aan de kleding en accessoires, maar kijk ook even naar de schetsen aan de muur. Allemaal van de hand van de grote meester: Karl Lagerfeld. Een stijlvol nieuw shopadres dus. Wij tellen met plezier af tot 7 juli.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Ze zijn bijna niet aan te slepen: de Balenciaga Triple S sneakers. Dat er een prijskaartje aan hangt van zo'n 600 euro, mag de pret niet drukken. Millenials hebben de trend gezet en dan weten we; het duurt niet al te lang tot het doorsijpelt naar het straatbeeld.

Dit zijn ze dan, het doet nog het meeste denken aan een oude afgetrapte tennisschoen, maar als je ze op de juiste manier draagt, is het dé must-have van het seizoen.

De geuzennaam 'daddy shoes' is gebaseerd op de gympen die vaders langs de sportvelden droegen in de jaren '80 en '90. Daar herkennen wij ze ook nog wel van!

Er was éven een relletje toen bleek dat de sneakers gewoon in China worden geproduceerd en dat dat niet de reden kon zijn van het prijskaartje, maar die storm ging weer liggen. 

Gecombineerd met de juiste outfit, snappen wij dan wel weer dat de sneaker het goed doet. Een fashion-statement van heb ik jou daar.

Voorlopig wordt het straatbeeld gedomineerd door de kleurencombinaties, maar ook de witte en zwarte versie vinden gretig aftrek. Balenciaga Triple S dus, komt dat zien.

Beeld: Pinterest, designer-vintage.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in