Maar liefst 15  toonaangevende creaties van de innovatieve Nederlandse designer worden tentoongesteld in het Royal Ontario Museum te Toronto. De expositie duurt van 2 juni tot 8 oktober. Niet echt naast de deur, wél de moeite waard!

Vanaf 2 juni presenteert de Nederlandse designer Iris van Herpen een retrospectief van haar couture collecties in het Royal Ontario Museum in Toronto, Canada.

In de 'Transforming Fashion' expositie presenteert ze een indrukwekkende selectie van 15 van haar couture stukken uit de periode van 2008 tot 2015.

Van metalen paraplu-ribben en magneten tot aan 3D-prints. Die innovatieve manier van werker, levert de designer veel lof op in binnen- en buitenland.


 
In de expositie wordt ook de 'Dome Dress' uit de Iris van Herpen Fall 2017 Aeriform collectie gepresenteerd, die het Royal Ontario Museum onlangs heeft aangekocht. Deze jurk is ontworpen in samenwerking met artiest en architect Philip Beesley.


 
Zien? Transforming Fashion is te bezoeken vanaf 2 juni tot en met 8 oktober 2018 in het Royal Ontario Museum in Toronto, Canada.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In 1968 introduceerde Renzo Rossetti voor een schoen met de legendarische "kwastjes". In die tijd was Italië een sobere plek en waren mensen niet gewend aan fijn ontworpen accessoires: eenvoud was geen trend, maar de stijl van het dagelijks leven.

De Brera-loafer heeft zijn naam te danken aan de historische wijk in Milaan. De schoen werd in eerste instantie ontworpen voor mannen, maar in het begin van de jaren 70 werd eindelijk ook de vrouwelijke versie geproduceerd.

Inmiddels zijn de kwastjes echte eyecatchers en natuurlijk vaak gekopieerd. Het modehuis Fratelli Rossetti staat erom bekend.

Speciaal voor de 50-jarige verjaardag van dit iconische model, werd deze feestversie gemaakt met borduursels en de naam. Love it!

Vanaf € 630,-.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Stond er al een tripje naar Londen in de planning of heb je nog een paar dagen vrij deze maand? Tot en met 31 augustus shop je bij de Christian Dior pop-upstore in Harrods de mooiste accessoires én een heel bijzondere Book Tote.

Bij de Dior pop-up ín het wereldberoemde warenhuis laat je nu je Dior Book Tote personaliseren. Rihanna ging je al voor.

Verder barst de winkel uit z'n voegen met stijlvolle accessoires:

Deze geborduurde limited edition saddle-bag bijvoorbeeld. Maakt je beach-look compleet.

Draag deze schattige clogs erbij.

En deze gris zonnebril (ook verkrijgbaar in oa roze, geel en blauw) shop je ook bij de pop-up in Harrods.

We werden ook meteen verliefd op deze cap. Perfect op het terras in St. Tropez. Of waar dan ook.

Dus Londen is calling! Je hebt nog tot eind augustus.

Beeld: Dior.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.