Afgelopen weekend stond de hoofdstad in het teken van de Amsterdam Fashion Week. Voor modelievend Nederland, waar wij ons graag toe rekenen, was het vier dagen feest. Dit waren, wat ons betreft, de hoogtepunten.

NINAHMOUNAH presenteerde zaterdagavond haar collectie

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

CELEBRATION OF SPECIES! @ninamounah #amsterdamfashionweek #ninamounah #afw2018

Een bericht gedeeld door Amsterdam Fashion Week (@amsterdamfashionweek) op

Zoe Karssen maakte met Lost Angeles indruk door de combi van jaren '70 en grunge.

Silvian Heach's collectie was ook echt de moeite waard om te zien.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Our favourite looks shown on the runway of @silvianheach #silvianheach #amsterdamfashionweek #afw2018

Een bericht gedeeld door Amsterdam Fashion Week (@amsterdamfashionweek) op

Jennekens sloot met Le Cafe Noir Studio de AFW 2018 af

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#jenneskens #mbfwa #amsterdamfashionweek #orange #finale

Een bericht gedeeld door Patricia Munster (@patriciareports) op

David Laport was het absolute hoogtepunt

Wat ons betreft was de openingsshow van David Laport een absoluut hoogtepunt van AFW 2018. 

De inmiddels befaamde opklapjurk van David Laport werd weer geëerd. Donderdagavond opende de Zeeuw zijn show met een spannende nieuwe variant. “Deze is meer ingetogen, ik probeer in elke collectie zo’n soort jurk te fietsen.”

Over één ontwerp was hij vooraf nog in dubio. Die jurk met roze veren hing pontificaal aan het plafond in het atelier. Wel, niet? Keuzes maken, dat valt Laport nog altijd niet mee. Uiteindelijk werd het gelukkig wel, wat een pracht.

De Amsterdam Fashion Week zit er weer op, we kijken uit naar volgend jaar!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Na Parijs en New York was deze week Londen aan de beurt voor de London Fashion Week. Wat opviel? Kleurrijke mode op de catwalk en een finale bij Michael Kors waar we maar niet uitgepraat over raken!

1. Hoogtepunt op hoogtepunt bij Marc Jacobs

We wilde een paar topstukken uit de Marc Jacobs show laten zien, maar ze bléven maar komen. Bekijk de video met prachtige creaties om niets te missen.

More content below the advertising

2. Jamie Wei Huang op toplocatie

Het 'London based' modemerk wint wat ons betreft de prijs voor de beste locatie. Het traditionele Garden Museum contrasteert geweldig met de bonte kleuren en creaties uit de Fall/wintercollectie.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Syed Mahmood (@syedmahmood) op

3. Barry Manilow sluit show Michael Kors af.

Ja, je ziet hier inderdaad topmodel Bella Hadid een dansje maken op Copacabana met Barry Manilow. Wie dit mogelijk maakte? Michael Kors, het was de finale der finales! Gelukkig waren er genoeg fashionista's om dit op de gevoelige plaat vast te leggen!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A mesmerising finale for Michael Kors with Barry Manilow singing Copacabana & dancing with Bella Haddid.

Een bericht gedeeld door Suzy Menkes (@suzymenkesvogue) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Vanaf 7 maart zijn de creaties van de couturier van Máxima ook voor jou verkrijgbaar. Niet seizoensgebonden, maar tijdloos, voor vrouwen die veel reizen en zich willen hullen in stijlvolle basics.

TAMINIAU, zoals deze eerste lijn heet, bestaat uit 40 stuks die maandelijks worden aangevuld met nieuwe creaties die online verkrijgbaar zijn.

More content below the advertising

Ontwerper Jan Taminiau: 'Als ik over TAMINIAU spreek, spreek ik over de "Wardrobe" die ik vrouwen wil aanbieden met essentiële stukken voor haar  garderobe. Jarenlang heb ik couture looks ontworpen voor speciale gelegenheden, maar ik wil er nu ook bij zijn op de dagelijkse momenten van de vrouw.

De couturier nam zijn Haute Couture-creaties als bron van inspiratie en stak ze in een modern en draagbaar jasje.

Signature pieces uit de collectie zijn jasjes met brede revers, gilets en wikkeljurken. Daar willen wij er maar wat graag een paar van in de kast hangen!

De collectie is vanaf maart 2019 te koop op jantaminiau.com en in een tijdelijke TAMINIAU-flagshipstore van maart tot en met april op de Hobbemastraat 3 in Amsterdam. Prijzen variëren van 300 tot 1800 euro.

Gaat dat zien!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in