Wat hebben Natalie Portman, Jennifer Lawrence, Johnny Depp, Robert Pattinson, Eva Herzigova en Carine Roitfeld met elkaar gemeen? Zij, en tal van andere sterren, doen allemaal mee aan Dior's nieuwste wapenfeit 'Dior Love Chain'.

Alles rond dit mooie initiatief voor het goede doel komt tezamen in de onderstaande video - te zien op YouTube, Instagram en Twitter - waarin slechts één vraag centraal staat: 'And you, what would you do for love?', oftewel: 'Wat zou jij doen in naam der liefde?' 

#diorlovechain
De bedoeling is dat kijkers reageren en hun antwoord op deze vraag als video posten met de hashtag #diorlovechain. Vervolgens kunnen zij ook anderen nomineren om antwoord te geven op dezelfde vraag, waardoor er een kettingreactie ontstaat. 

Lees ook: Kleintjes Monaco in Baby Dior

Eén dollar per post
Voor elke post die online verschijnt, doneert Dior 1 dollar aan WE Charity (vroeger bekend als Free The Children), en dan specifiek aan het WE Schools program in Kenia, dat ervoor zorgt dat jonge meisjes daar een opleiding krijgen.

Liefde is...
Het doel van de Dior Love Chain, volgens Claude Martinez (president en CEO van Parfums Christian Dior), is "om mensen een podium te geven om te praten over het universele en tijdloze thema liefde, en wat ze daarvoor zouden doen." Martinez hoopt op een "kettingreactie rond de wereld die werkelijk grandioos is." En viral gaat.

Sommige Love Chain-reacties worden uitgekozen om getoond te worden op Dior.com en een aantal van de posts zal ook te zien zijn tijdens een reizende expositie, die van start gaat in Shanghai in 2018. 

Zit jouw reactie daar straks bij?

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan