Christie Brinkley schreef ooit bikini-historie door als enige model ooit drie opeenvolgende jaren (in ’79, ’80 en ’81) de cover van het befaamde Sports Illustrated Swimsuit issue te sieren. En nu, op haar 63e, keert Billy Joels voormalige Uptown Girl terug op de cover.

Dat je als vijftigplusser niet veroordeeld bent tot een degelijk alles verhullend badpak bewijst Christie Brinkley op de funkelnagelneue cover van het Sports Illustrated Swimsuit-issue.

Modellengenen
En ditmaal is ze niet alleen. Daar waar Cindy Crawford al eens met haar modellendochter Kaia Gerber voor de Franse Vogue poseerde, deelt Christie de spotlights met haar dochters Alexa Ray Joel (31) en Sailor Brinkley Cook (18) die duidelijk haar modellengenen hebben geërfd.

Lees ook: de stijliconen van de jaren '60 op een rij

'Ik dacht: die tijd heb ik gehad'
Aan People bekent Christie overigens dat ze in eerste instantie niet stond te trappelen (“Toen ik dertig werd besloot ik: dit was de laatste keer dat ik in bikini heb geposeerd. Die tijd heb ik gehad”), maar zich over liet halen vanwege de positieve boodschap die het tijdschrift met deze shoot uitstraalt. Of zoals Christie het zelf op Instagram zegt: “Bedankt Sports Illustrated voor het laten zien dat goede dingen in verschillende soorten en maten komen en dat we geen houdbaarheidsdatum hebben.”

Christie en haar dochters backstage

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan