Christie Brinkley schreef ooit bikini-historie door als enige model ooit drie opeenvolgende jaren (in ’79, ’80 en ’81) de cover van het befaamde Sports Illustrated Swimsuit issue te sieren. En nu, op haar 63e, keert Billy Joels voormalige Uptown Girl terug op de cover.

Dat je als vijftigplusser niet veroordeeld bent tot een degelijk alles verhullend badpak bewijst Christie Brinkley op de funkelnagelneue cover van het Sports Illustrated Swimsuit-issue.

More content below the advertising

Modellengenen
En ditmaal is ze niet alleen. Daar waar Cindy Crawford al eens met haar modellendochter Kaia Gerber voor de Franse Vogue poseerde, deelt Christie de spotlights met haar dochters Alexa Ray Joel (31) en Sailor Brinkley Cook (18) die duidelijk haar modellengenen hebben geërfd.

Lees ook: de stijliconen van de jaren '60 op een rij

'Ik dacht: die tijd heb ik gehad'
Aan People bekent Christie overigens dat ze in eerste instantie niet stond te trappelen (“Toen ik dertig werd besloot ik: dit was de laatste keer dat ik in bikini heb geposeerd. Die tijd heb ik gehad”), maar zich over liet halen vanwege de positieve boodschap die het tijdschrift met deze shoot uitstraalt. Of zoals Christie het zelf op Instagram zegt: “Bedankt Sports Illustrated voor het laten zien dat goede dingen in verschillende soorten en maten komen en dat we geen houdbaarheidsdatum hebben.”

Christie en haar dochters backstage