Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bye bye bont: Gucci bant het bontje voortaan uit de collecties

Calvin Klein, Giorgio Armani, Ralph Lauren en uiteraard Stella McCartney hebben allemaal iets gemeen met elkaar: deze designers maken geen gebruik van bont in hun kleding. Binnenkort komt daar een andere grote modenaam bij: ook Gucci zegt vaarwel tegen het bontje.  Dat heeft president Marco Bizza...

Bye bye bont: Gucci bant het bontje voortaan uit de collecties

Calvin Klein, Giorgio Armani, Ralph Lauren en uiteraard Stella McCartney hebben allemaal iets gemeen met elkaar: deze designers maken geen gebruik van bont in hun kleding. Binnenkort komt daar een andere grote modenaam bij: ook Gucci zegt vaarwel tegen het bontje. 

Dat heeft president Marco Bizzarri gisteravond aangekondigd tijdens een lezing in Londen. In de lente van 2018 presenteert Gucci haar eerste gegarandeerd bontvrije collectie. "Sociaal verantwoord handelen is één van de kernwaarden van Gucci en we zullen ons blijven inzetten voor het milieu en de dieren", zei Bizzarri.

Bye bye bont!
En dat is een enorme stap voor het Italiaanse modehuis, dat in 1921 werd opgericht. Gucci stond er namelijk om bekend om graag, en vooral ook vaak, bont gebruiken in hun collecties. Niet alleen grote designermerken doen aan deze trend mee. Ook luxe e-tailers Net-a-Porter en hun 'dochter' YOOX zwoeren het gebruik van bont af.