Melania in haar Tom Ford-creatie
Melania in haar Tom Ford-creatie

Hij is bepaald geen Trump-aanhanger, Michael Kors. De kans was daarom groot dat de Amerikaanse designer not amused zou zijn toen bekend werd dat first lady Melania Trump één van zijn creaties droeg op de dag dat haar man voor het eerst het Congres toesprak, afgelopen dinsdag. 

Donald Trump sprak op een gezamenlijke bijeenkomst van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat en zijn vrouw straalde in het publiek. 

Is hij van mening veranderd?
Melania zag er prachtig uit in haar met kralen versierde Michael Kors-pak (à 9.500 euro), maar blijft staan dat het nog altijd een hot topic is in Amerika: welke mode-ontwerpers 'steunen' de Trumps en wie wil hen absoluut niet kleden? Michael Kors hoorde bij die laatste groep, hij zei een aantal maanden geleden: “Ik ben een paar jaar geleden gevraagd haar te kleden en dat aanbod heb ik afgeslagen. Ze is geen Michael Kors-vrouw.” Duidelijke taal. 

Lees ook: Deze 10 designers willen First Lady Melania Trump niet kleden (of juist wel)

Article continues after the ad

Heel diplomatiek
Kors was een fervent Clinton-aanhanger, die tijdens de verkiezingsstrijd talloze dollars doneerde aan haar campagne. Dus werd hem deze week uiteraard om een reactie gevraagd. Was hij toch van mening veranderd? Zijn antwoord, in een interview met Bazaar.com was diplomatiek te noemen.

Michael Kors

Zelf betaald
Kors was every inch a gentleman (maar liet wel doorschemeren dat Melania het kleedje zelf had betaald) toen hij zei: "Mevrouw Trump komt al jaren graag in onze New Yorkse boutique, ze weet wat het beste werkt voor haar en haar levensstijl. Mijn met kralen afgezette creatie reflecteert de gestroomlijnde glamour waar zij voor staat." En daarmee is de designerkous af.

Bron beeld: Hollandse Hoogte
Bron: Townandcountrymag.com