Onze Máxima sjeest wekelijks van hot naar her. Uiteraard wordt bij elke gelegenheid goed nagedacht over haar outfit. Zo zagen we de koningin in lipstick rood in Nigeria en droeg ze een 'gerecycled' jurkje van Natan bij een bezoek aan een school in Den Haag.

Maar welke outfit stond haar afgelopen maand het beste? May we have your votes please?

1. Bordeaux
Iedereen was onder de indruk van de koningin die zich van top tot teen in bordeaux gehuld had tijdens een streekbezoek aan het Eemland. Máxima koos voor een jacquard japon met bijbehorende zijden bordeaux mantel van Natan. De hoed is van ontwerpster Fabienne Delvigne.

2. Vandaag is rood
Een andere kleur rood, lipstick rood, viel ook bij velen in de smaak. De 'lady in red' was afgelopen week voor een Verenigde Naties-bezoek in Nigeria. Voor die gelegenheid koos ze voor een tweedelige combinatie van haar favoriete modehuis Natan.

3. Van Nederlandse makelij
Toen de koningin in Portugal was koos ze op een avond voor een kaftanjurk van Jan Taminiau. Een jurk die uit zijn Modern Camouflage-collectie komt. Een schot in de roos volgens modeliefhebbers.  

4. Gerecylced exemplaar
Gisteren was de koningin in eigen land. Ze bracht een verrassingsbezoek aan het Hofstad Lyceum in Den Haag. Daar droeg ze een jurk (met korte mouw) die we al vaker gezien hebben. Het gaat om een exemplaar van Natan met grove pied de poule print.

Bron: Modekoninginmaxima

Beeld: Hollandse Hoogte/Getty

Ze is een meisje uit Chicago, advocate en voormalig first lady van Amerika: Michelle Obama. Amerika is dol op haar en ook op haar stijl. Die in de loop der tijd enorm veranderd is.

We nemen een duik in de geschiedenis.

Citroen

In 2009 werd Michelle Obama de allereerste Afro-Amerikaanse first lady. Door velen werd ze ook gezien als stijlicoon. Tijdens de inauguratie droeg Michelle een ensemble dat bestond uit een kanten jurk tot op de knie en een bijpassende wollen jas in het geel.

Dansen

De tint die door de ontwerper Isabel Toledo wordt omschreven als ­citroengras. Diezelfde avond verruilde ze d'r jas voor een prachtige jurk van Jason Wu. Haar man, toenmalig president Barack Obama, vroeg haar op het bal ten dans. Het was hun openingsdans.

De opvallendste outfits

En sinds de dag van de inauguratie hebben we haar stijl op de voet gevolgd. Michelle droeg veel outfits van Noord-Amerikaanse modeontwerpers. Bekijk hieronder hoe dat eruit zag.

Michelle draagt een zwarte jurk van Ralph Lauren terwijl ze wacht op Queen Elizabeth

Iedereen had het over deze jurk. De reden: hij kostte onder de 100 euro en was van Asos


In 2013 werd Obama herkozen als president van de VS. Michelle droeg voor die gelegenheid een rode creatie van de Amerikaanse designer Thom Browne

Michelle koos voor een blauw-zwarte jurk van Carolina Herrera om de Franse president Hollande te verwelkomen

Michelle begon in een Jason Wu in 2009 en eindigde in een Jason Wu in 2017

Sporten

En een prachtige vrouw is Michelle Obama nog steeds. Ze is 54 jaar, maar je zou ook geloven dat ze een veertiger is. Uiteraard moet ze daar wel voor doen, zo vertelde ze in een interview. Ze sport ongelooflijk fanatiek. Zo houdt ze onder meer van boksen en tennis en is ze vaak in de sportschool te vinden.

 

Bron: DeMorgen/DailyMail/TheList Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Als we aan warme winterjassen denken, breekt het zweet ons uit. Logisch, want we genieten nog even van een Indian summer. Toch komt ook koning winter steeds dichterbij. Dus ja, welke jas kies je dan?

Dit zijn de trends voor het najaar: van 'back to the eighties' puffy jassen (gespot bij Balenciaga en Chanel) tot zachte schapenvachten.

Beertje

We zien klassiekers als de ruit terugkomen en de heerlijke warme teddy (Max Mara en Giambattista Valli), maar ook nieuwelingen als 'de deken' en meneer lakleer zijn present. De jassen mogen overigens wel lekker oversized zijn, duik lekker weg in je grote wintervriend. 

Giambattista Valli

Burberry

Tibi

Tibi

Layeren 

We zien dit najaar ook veel laagjes op elkaar, laag over laag over laag over laag. Alles kan alles mag, we zien soms wel tien lagen over elkaar. Daarnaast wordt er gespeeld met veel gekke prints: van dieren tot bloemen. Ja, de keuze is reuze!

Victoria Beckham

Marc Jacobs

Bron: InStyle/Elle/Refinery29 Beeld: Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.