Weer of geen weer: ook deze week was koningin Máxima op stap. Uiteraard toverde ze weer heel veel moois uit haar koninklijke garderobe. Blauw was duidelijk haar favoriete kleur. 

Welke japon stond haar het beste?

Blauwtje
De koningin schitterde afgelopen maandag in een nieuwe blauwe japon met snijgarens aan de zoom van de rok en manchetten. Máxima bracht een bezoek aan Muziekgebouw aan ’t IJ om de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2017 uit te reiken aan schrijver Geert Mak.

Anders blauw
Ook gisteren koos de koningin voor blauw. In het Koninklijk Paleis Amsterdam vond het Paleissymposium ‘Gendered Innovation’ plaats. Koning Willem-Alexander en Máxima waren gastheer en gastvrouw van het symposium. De koningin had een outfit aan die we al eerder bij haar zagen. En dan hebben we het over een een japon met geplooide schouderpassen en een mohair vest van Natan.

Bron: Modekoningmaxima/Blauw Bloed
Beeld: Hollandse Hoogte (Anneke Janssen)/Getty

Anita Willemars, coördinator Mode: “Deze lente wordt een vrolijke en kleurrijk modeseizoen, met grote bloemenprints, regenboogfranjes en transparant plastic. Zoals altijd in de mode, kun je meerdere kanten op”.

Franjes maken het leven wat zwieriger, dus het belooft een vrolijke zomer worden, nu de franjes overal in de mode opduiken. Zaten vroeger franjes voornamelijk aan je cocktail jurk, dit seizoen zie je de franjes overal en dus juist ook overdag.

Kleuren: alles

Zo draag je het: draag de franjes overdag bijvoorbeeld op een witte blouse 

Kleuren: alles

Als je één item wil: tas met lange franjes

Beeld: Dolce & Gabbana Fall/Winter 2018.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel