Want stijl gaat boven trends.

 

MattijsMattijsIn zijn studio op Prinseneiland, presenteerde Mattijs van Bergen afgelopen vrijdag zijn eerste jurk uit de nieuwe lijn MATTER. In dit nieuwe ontwerp- en ondernemingsconcept komt alles samen dat er bij Mattijs van Bergen toe doen: een tijdloze ontwerpstijl die losgekoppeld is van alle conventies en regels. Mode in een eigen tempo ontwikkelen, tegen het vastgeroeste ritme van de seizoenen in.

Article continues after the ad

‘Met MATTER breng ik de dingen bij elkaar die voor mij en mijn team van waarde zijn. Onze aandacht gaat uit naar duurzame, tijdeloze, uitgesproken ontwerpen voor head strong women. Vrouwen die stijl boven trends verkiezen. Dat vraagt om unieke ontwerpen die de tand des tijds doorstaan. We lanceren de nieuwe designs in ons eigen tempo en niet omdat de trend of het seizoen dit voorschrijft’.

MATTER is een exclusieve, betaalbare collectie. De designs worden in Europa in een kleine oplage van maximaal 51 items per ontwerp gemaakt. Daardoor worden overproductie en waste geminimaliseerd. Het doel is dat de tijdloosheid van het ontwerp overeind blijft en elk seizoen en trends overstijgt, waardoor uit de mode tot het verleden behoort. De nieuwe collectie MATTER wordt online verkocht via de webshop mattijsvanbergen.com.

SONIA ‘matters’

Sonia, een vrolijke, vrouwelijke cocktailjurk is de eerste jurk die Mattijs van Bergen MattijsMattijspresenteert in de nieuwe lijn. De karakteristieke fascinatie voor het combineren van bijzondere stoffen en in het oog springende kleuren, komt terug in het ontwerp. Evenals de voor Mattijs van Bergen typerende geplooide rok met taillelijn die de vrouwelijke contouren accentueert. Sonia wordt uitgevoerd in vier varianten: mintgroen fluweel, nachtblauw baby-ribfluweel, oranjeroze cloqué en roze-bruin baby-ribfluweel.

Sonia is genoemd naar de Oekraïens-Franse kunstenares Sonia Delaunay. Mattijs deelt haar fascinatie voor kleur en de werking van kleur. Bepaalde combinatie van kleuren, die lijken te veranderen tijdens een beweging bijvoorbeeld.

‘Zorg voor de omgeving, vind ik belangrijk. En ik voel het als een plicht om dit te vertalen in mijn werk. Met tijdeloze ontwerpen. In een kleine exclusieve oplage om overproductie tegen te gaan. Afstand nemen van de geldende regels vind ik best spannend. Tegelijkertijd merk ik dat het mij beter in staat stelt om met aandacht en liefde, mijn creatieve proces vorm te geven. Aan het einde van de dag is het dat wat mij drijft. En ik hoop dat je dat terugziet in datgene wat ik maak’, aldus Van Bergen.

 

Bewaren