Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Legendarisch model Twiggy nu officieel een 'dame'

Deze foto dateert uit 1967. Het Britse voormalig supermodel Lesley 'Twiggy' Lawson is donderdag benoemd tot Dame Commandeur van het Britse Rijk (DBE) wegens haar verdiensten voor de mode, kunst en liefdadigheid. Ze werd geridderd door prins Charles. De benoeming vond plaats tijdens een inhuldigin...

Legendarisch model Twiggy nu officieel een 'dame'

Deze foto dateert uit 1967.

Het Britse voormalig supermodel Lesley 'Twiggy' Lawson is donderdag benoemd tot Dame Commandeur van het Britse Rijk (DBE) wegens haar verdiensten voor de mode, kunst en liefdadigheid. Ze werd geridderd door prins Charles.

De benoeming vond plaats tijdens een inhuldigingsceremonie op Buckingham Palace. Op onderstaande foto poseert de 69-jarige Twiggy met haar medaille en ster.

'Het werd weleens tijd'

Prins Charles reikte de onderscheiding uit naam van koningin Elizabeth uit. Tijdens de ceremonie zei de prins tegen de superster van de jaren 60: "Het werd weleens tijd dat jij deze kreeg.”

Dame Twiggy

"Ik moet een beetje giechelen om de onderscheiding,” zei Twiggy, geboren als Lesley Hornby, later tegen ITV News. Maar wel wil ze voortaan aangesproken worden met haar nieuwe titel. "Officieel is het Dame Lesley, maar noem me maar Dame Twiggy, ik vind dat dat het beste klinkt.”