Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kopie koningsblauwe inauguratiejurk Máxima te zien in Netflix-kerstfilm

Iedereen die verslaafd is aan Netflix heeft het erover: de mierzoete, maar o zo fijne, kerstfilm A Christmas Prince. En dan gaat het niet alleen over de film zelf, maar ook over een bepaalde koningsblauwe jurk die gedragen wordt bijna helemaal op het einde van de film. Die komt ons namelijk wel h...

Kopie koningsblauwe inauguratiejurk Máxima te zien in Netflix-kerstfilm

Iedereen die verslaafd is aan Netflix heeft het erover: de mierzoete, maar o zo fijne, kerstfilm A Christmas Prince. En dan gaat het niet alleen over de film zelf, maar ook over een bepaalde koningsblauwe jurk die gedragen wordt bijna helemaal op het einde van de film.

Die komt ons namelijk wel héél bekend voor. 

Blauwtje
Hij lijkt namelijk verdacht veel op de jurk die koningin Máxima bij de inauguratie in 2013 droeg: de stof, de kleur, het riempje en de broche alles is hetzelfde. In de film wordt deze japon gedragen door de Zuid-Afrikaanse actrice Alice Krige (63), die daarin de rol van, hoe kan het ook anders, koningin speelt. Prachtig compliment voor Jan Taminiau, want hij kroop indertijd achter de tekentafel voor dit design. 

Copycat
De designer, die maar liefst twee maanden met zijn team fulltime is bezig geweest aan deze bijzondere jurk, is vereerd dat zijn design 'gekopieerd' is. In een reactie aan RTL Boulevard laat hij via zijn management weten het op prijs te stellen dat hij de filmmakers van A Christmas Prince inspireert.

Bron:  RTL Boulevard
Beeld: Hollandse Hoogte