Iedereen die verslaafd is aan Netflix heeft het erover: de mierzoete, maar o zo fijne, kerstfilm A Christmas Prince. En dan gaat het niet alleen over de film zelf, maar ook over een bepaalde koningsblauwe jurk die gedragen wordt bijna helemaal op het einde van de film.

Die komt ons namelijk wel héél bekend voor. 

Blauwtje
Hij lijkt namelijk verdacht veel op de jurk die koningin Máxima bij de inauguratie in 2013 droeg: de stof, de kleur, het riempje en de broche alles is hetzelfde. In de film wordt deze japon gedragen door de Zuid-Afrikaanse actrice Alice Krige (63), die daarin de rol van, hoe kan het ook anders, koningin speelt. Prachtig compliment voor Jan Taminiau, want hij kroop indertijd achter de tekentafel voor dit design. 

Copycat
De designer, die maar liefst twee maanden met zijn team fulltime is bezig geweest aan deze bijzondere jurk, is vereerd dat zijn design 'gekopieerd' is. In een reactie aan RTL Boulevard laat hij via zijn management weten het op prijs te stellen dat hij de filmmakers van A Christmas Prince inspireert.

Bron:  RTL Boulevard
Beeld: Hollandse Hoogte

Anita Willemars, coördinator Mode: “Deze lente wordt een vrolijke en kleurrijk modeseizoen, met grote bloemenprints, regenboogfranjes en transparant plastic. Zoals altijd in de mode, kun je meerdere kanten op”.

Franjes maken het leven wat zwieriger, dus het belooft een vrolijke zomer worden, nu de franjes overal in de mode opduiken. Zaten vroeger franjes voornamelijk aan je cocktail jurk, dit seizoen zie je de franjes overal en dus juist ook overdag.

Kleuren: alles

Zo draag je het: draag de franjes overdag bijvoorbeeld op een witte blouse 

Kleuren: alles

Als je één item wil: tas met lange franjes

Beeld: Dolce & Gabbana Fall/Winter 2018.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel