Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Klaar voor het mooie zomerweer! Wat dragen we op het strand?

De eerste mooie dagen zijn een feit. Dus willen we massaal genieten van het warme weer. Een musthave voor dergelijke zalige zomerdagen? Nieuwe badkleding waarmee we heerlijk kunnen flaneren en paraderen. Maar wat zijn de trends van dit jaar? Het badpak Een paar jaar geleden nog was het absoluut n...

Klaar voor het mooie zomerweer! Wat dragen we op het strand?

De eerste mooie dagen zijn een feit. Dus willen we massaal genieten van het warme weer. Een musthave voor dergelijke zalige zomerdagen? Nieuwe badkleding waarmee we heerlijk kunnen flaneren en paraderen. Maar wat zijn de trends van dit jaar?

Het badpak

Een paar jaar geleden nog was het absoluut not-done om in een badpak op het strand te verschijnen - hartstikke ouderwets. Da's inmiddels wel anders: het badpak is dit jaar weer hélemaal terug.

Sportief en sexy, of romantisch en vrouwelijk, het mag en kan allemaal. En zeg nou eerlijk: hoe slank of voluptueus ook, een badpak doet toch altijd meer voor een vrouw dan een nietsverhullende bikini?

[[{"fid":"6792","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_media_tags[und]":""},"type":"media","link_text":null,"field_deltas":{"2":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_media_tags[und]":""}},"attributes":{"height":428,"width":263,"class":"media-element file-full-body","data-delta":"2"}}]]

De monokini

Voor wie het toch wat lastig vindt om afscheid te nemen van de bikini is er een gulden middenweg. Vanaf de zomer van 2017 is de monokini, een kruising tussen een badpak en een bikini, een graag geziene look op het strand en in 2018 is dat gelukkig nog steeds zo.

Deze variant zorgt voor een nét iets sexyer uitstraling, maar houdt het heerlijk sophisticated. Probeer eens een monokini met verschillende kleuren of met veters als versiering - álles mag deze zomer.

Tips

Eindelijk de perfecte beach look gevonden? Deze zeven handige tips helpen je om je badkleding zo lang mogelijk mooi te houden:

  1. Spoel jezelf als je gezwommen hebt altijd af onder de douche voordat je gaat zonnen. Dat is niet alleen beter voor je kleding, maar ook voor je huid.
  2. Probeer tijdens het insmeren zoveel mogelijk te voorkomen dat er zonnebrandcrème op je badkleding terechtkomt.
  3. Stop je badkleding direct in de was als je thuiskomt van dat heerlijke dagje strand of zwembad. Zo voorkom je schade door bijvoorbeeld chloor en zout.
  4. Laat natte badkleding niet te lang in je strand- of badtas zitten.
  5. Gebruik bij het wassen nooit wasverzachter (dat haalt de rek uit je badkleding) en was je badkleding zoveel mogelijk op de hand.
  6. Stop je badpak, bikini óf monokini nooit in de droogtrommel. Dit is funest voor het (elastische) materiaal.
  7. Droog je badkleding ook nooit op de verwarming. Wel doen? Hang het (buiten) binnenstebuiten aan de waslijn om verkleuring door het zonlicht te voorkomen.

Veel plezier in de zon!