Dit najaar leuken we de arm weer op met verschillende soorten tassen: van extra extra small (handig voor je credit card) tot mega grote XXL jongens. Je zou bijna vergeten dat er vroeger niet zo veel keuze was als nu. 

Ken je de pukkel, nog?

Groentje

Dan horen wij je denken, de pukkel? Ja, de pukkel was een enorm populaire - met name in de jaren zestig, zeventig en tachtig - (legergroene) schooltas . Er was bijna niemand die niet zo'n exemplaar had.

Article continues after the ad

Oorlog

Deze speciale schoudertas kocht je bijna altijd tweedehands in speciale legerwinkels. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze tas van canvas namelijk gebruikt door militairen.

Stickers en leuzen

In de jaren zestig en zeventig versierde je de pukkel met onder meer stickers en protestleuzen. Droeg je zo'n tas met opdruk en teksten, dat zette je je eigenlijk af tegen ouders en school. 

Modern jasje

Tegenwoordig bestaat de pukkel nog steeds, maar hij is dan in een moderner jasje gestoken. Ook nemen verschillende designers weleens een voorbeeld aan de pukkel. En deze canvas zal vast ook wel weer eens over de catwalk paraderen. 

Bron: Nouveau Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in