Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Karl Lagerfeld ontwerpt nu ook meubels en die wil je echt even zien

In de Carpenters Workshop Gallery, in Le Marais in Parijs, staan 'as we speak' de meubelstukken die Karl Lagerfeld ontworpen heeft tentoongesteld. En het zijn echt pareltjes. De strakke stijl en luxe materialen waar Keizer Karl bekend om staat in de mode, heeft hij naadloos vertaald in het design...

Karl Lagerfeld ontwerpt nu ook meubels en die wil je echt even zien

In de Carpenters Workshop Gallery, in Le Marais in Parijs, staan 'as we speak' de meubelstukken die Karl Lagerfeld ontworpen heeft tentoongesteld. En het zijn echt pareltjes. De strakke stijl en luxe materialen waar Keizer Karl bekend om staat in de mode, heeft hij naadloos vertaald in het design.

De uitdaging is om hem bij te houden

Lagerfelds kennis van de geschiedenis zie je terug in de pilaar-achtige structuren, maar door de strakke lijnen is het toch modern.

Aline Asmar d’Amman hielp met het ontwerpen en is helemaal vol van de samenwerking met de iconische designer: "Hij heeft een fenomenaal vermogen om de kleinste verandering in een hoek of een verhouding waar te nemen, zoals een paar millimeter verschil van een tafelpoot.

En hij besteedt veel aandacht aan het comfort van de gebruiker. Hij neemt elke kleine beslissing zonder te twijfelen. De uitdaging is om zijn tempo, geheugen en scherpzinnig oog bij te houden."

Lagerfeld zegt over dit bijzondere project:

"Ik hou van de uitdrukking 'moderne mythologie'. Er is niets echt nieuws, maar het is tijdloos, nooit uit de mode. Ik ben geïnspireerd door de perfecte verhoudingen van Griekse columns. Ze zijn echt de normen voor schoonheid, vastgelegd, eens en voor altijd.

De Grieken wisten niets van slechte smaak. Niets is moderner dan de oudheid.”

Van elk item zijn 8 exemplaren gemaakt in wit of zwart marmer en natuurlijk zijn ze allemaal gesigneerd door de ontwerper.

Je kan ze nu bekijken bij de Carpenters Workshop Gallery aan de Rue de la Verrerie.

Bron: Architectural Digest. Beeld: ANP en Pinterest.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in