Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kapseltips voor veertigplussers van experts

Ga je voor platinablond of hou je het rustig en kies je voor een zachte warme haarkleur? Boven de veertig verandert je haar: de structuur wordt anders, maar ook de dikte en de kleur.  Wat kun je nu het beste doen om jouw haar gezond te houden? Tips van de profs Byrdie.com peuterde de beste anti-a...

Kapseltips voor veertigplussers van experts

Ga je voor platinablond of hou je het rustig en kies je voor een zachte warme haarkleur? Boven de veertig verandert je haar: de structuur wordt anders, maar ook de dikte en de kleur. 

Wat kun je nu het beste doen om jouw haar gezond te houden?

Tips van de profs

Byrdie.com peuterde de beste anti-ageing tips voor het haar los bij experts. Veel vrouwen maken zich zorgen over het feit dat hun haar dunner wordt boven de veertig jaar. Maar daar is wat aan te doen, want we mogen de natuur best een handje helpen: extensions.

“Vrouwen verliezen al rond hun 20e wat dikte in hun haar, maar pas rond je veertigste begin je het verschil pas echt te merken. De productie van talg neemt af, met droog en onhandelbaar haar tot gevolg. De meeste vrouwen krijgen dus dunner, droger en minder elastisch haar. Extensions kunnen de oplossing zijn om voller en dikker haar te creëren", zegt Luke Hersheson, creatief directeur en co-founder van haarsalon Hershesons.

Lekker masker

Als je haar grijs wordt verandert ook de textuur van je haar meteen. Ook daar is wat aan te doen. “Gebruik regelmatig een haarolie om je lokken te verzachten en te doen glanzen. Ook een haarmasker is fantastisch voor een voedende boost. Ouder haar kan nog steeds jong en gezond ogen, zolang je het voldoende hydrateert.” 

Een pony

“De veronderstelling dat alle vrouwen boven de 40 voor een korte kapsel moeten gaan, vind ik persoonlijk maar niets,” zegt Sam Burnett, eigenaar en creatief directeur van Hare & Bone. Er zijn een heleboel trucs waardoor je ogen groter lijken, je kaakbeen sterker en je gezicht wat langer. Zo kan een pony wonderen doen, want het is jong en modern.”

Bron: Feeling Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.