Fan van de garderobe van koningin Máxima? Dan moet je nu een bezoekje brengen aan Amsterdam, waar couturier Jan Taminiau zijn eerste flagshipstore heeft geopend. In deze tijdelijke winkel is zijn eerste ready to wear-collectie te koop.

Taminiau mag koningin Máxima tot zijn trouwste klanten rekenen. 

More content below the advertising

Postzakpak

Met het ‘postzakpak’ van toen nog prinses Máxima vestigde Taminiau in 2009 zijn naam, en iedereen roemde de jurken die zij vier jaar later droeg op de dag van de inhuldiging. Plus de vele Taminiau-creaties die daarop volgden. Een mooier boegbeeld kan niemand zich wensen.

Collectie

De ontwerper laat zich inspireren door vrouwen. Zijn nieuwe, ready to wear-collectie waar we eerder al over schreven draagt de naam TAMINIAU. Deze collectie is een 'complete en duurzame garderobe met items voor elk moment van de dag'. Van losvallende jasjes, broeken en tops met een focus op tailoring en 'ambachtelijke details'. 

Tijdloos

De ontwerper werkte voor deze collectie niet volgens de traditionele seizoenen, maar streeft naar tijdloosheid 'voor een vrouw die steeds vaker reist naar bestemmingen met verschillende klimaten'.

Lees ook: Songfestivalinzending Duncan Laurence schiet omhoog bij de bookmakers

Collectie bestaat uit 40 stuks

TAMINIAU bestaat uit 40 stuks en maandelijks worden items toegevoegd aan het aanbod in de winkel en in de webshop. Prijzen variëren van 300 tot 1800 euro.

De de flagshipstore aan de Hobbemastraat 3 in de hoofdstad is geopend tot en met zondag 28 april.  


Beeld: Mo Schalkx

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
 

Deze foto dateert uit 1967.

Het Britse voormalig supermodel Lesley 'Twiggy' Lawson is donderdag benoemd tot Dame Commandeur van het Britse Rijk (DBE) wegens haar verdiensten voor de mode, kunst en liefdadigheid. Ze werd geridderd door prins Charles.

De benoeming vond plaats tijdens een inhuldigingsceremonie op Buckingham Palace. Op onderstaande foto poseert de 69-jarige Twiggy met haar medaille en ster.

More content below the advertising

'Het werd weleens tijd'

Prins Charles reikte de onderscheiding uit naam van koningin Elizabeth uit. Tijdens de ceremonie zei de prins tegen de superster van de jaren 60: "Het werd weleens tijd dat jij deze kreeg.”

Dame Twiggy

"Ik moet een beetje giechelen om de onderscheiding,” zei Twiggy, geboren als Lesley Hornby, later tegen ITV News. Maar wel wil ze voortaan aangesproken worden met haar nieuwe titel. "Officieel is het Dame Lesley, maar noem me maar Dame Twiggy, ik vind dat dat het beste klinkt.”

Onderscheiding voor acteur Jim Carter

Ook de Britse acteur Jim Carter, die de butler speelt in de kostuumdramaserie Downton Abbey, kreeg een onderscheiding van prins Charles. Carter mag zich nu officier in de 'most excellent order of the British Empire' (OBE) noemen vanwege zijn verdiensten voor de dramawereld.

Wimpers

Twiggy zette in de jaren ’60 de toon met haar wimpers als een springplank naar eeuwige roem. Haar opvallend grote, donker opgemaakte ogen trokken de aandacht.

Het topmodel en de actrice had een kort, blond, jongensachtig kapsel. Haar bijnaam Twiggy had ze te danken aan haar slanke en bijna jongensachtige figuur. Hornby’s kledingstijl was daarentegen alles behalve jongensachtig, maar juist klassiek met een jeugdige twist.

Lees ook: Deze fantastische roman krijgt een vervolg

A-lijn mini-jurkjes

Haar bekendste mode-items zijn de A-lijn mini-jurkjes, hoge jassen met grote bijzondere knopen en Scandinavische truien. Twiggy’s stijl is een grote inspiratie geweest voor de mode, van toen tot nu. 

Bronnen: AFP, AD.nl 
Beelden: ANP, AFP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
 

Opvallende prints, lekker veel kleur en een frou frou (pony). Aankomend modeseizoen gaan we terug naar de jaren zestig. Flower power!

Net als Cher en Jane

Als we een duik nemen in de geschiedenis en we uitkomen in de jaren zestig zien we een pony bij de vrouw. Denk aan Cher, Jane Birkin (zie foto), Françoise Hardy en Goldie Hawn. Wie waagt zich nu aan de frou frou?

More content below the advertising

Printje hier, printje daar

Prints, prints en nog eens prints. Ze zijn eigenlijk nooit weggeweest. In de jaren zestig is vooral de bloem favoriet. Maar ook pied-de-poule is een graag geziene print.

Typisch zestig

In de zomer wordt het straatbeeld bepaald door de sixties. Lees: A-lijn jurken, ruches, geplooide midirokken en wijde pijpen. We kunnen ons geluk niet op. 

Bron: Feeling Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in