Fan van de garderobe van koningin Máxima? Dan moet je nu een bezoekje brengen aan Amsterdam, waar couturier Jan Taminiau zijn eerste flagshipstore heeft geopend. In deze tijdelijke winkel is zijn eerste ready to wear-collectie te koop.

Taminiau mag koningin Máxima tot zijn trouwste klanten rekenen. 

Article continues after the ad

Postzakpak

Met het ‘postzakpak’ van toen nog prinses Máxima vestigde Taminiau in 2009 zijn naam, en iedereen roemde de jurken die zij vier jaar later droeg op de dag van de inhuldiging. Plus de vele Taminiau-creaties die daarop volgden. Een mooier boegbeeld kan niemand zich wensen.

Collectie

De ontwerper laat zich inspireren door vrouwen. Zijn nieuwe, ready to wear-collectie waar we eerder al over schreven draagt de naam TAMINIAU. Deze collectie is een 'complete en duurzame garderobe met items voor elk moment van de dag'. Van losvallende jasjes, broeken en tops met een focus op tailoring en 'ambachtelijke details'. 

Tijdloos

De ontwerper werkte voor deze collectie niet volgens de traditionele seizoenen, maar streeft naar tijdloosheid 'voor een vrouw die steeds vaker reist naar bestemmingen met verschillende klimaten'.

Lees ook: Songfestivalinzending Duncan Laurence schiet omhoog bij de bookmakers

Collectie bestaat uit 40 stuks

TAMINIAU bestaat uit 40 stuks en maandelijks worden items toegevoegd aan het aanbod in de winkel en in de webshop. Prijzen variëren van 300 tot 1800 euro.

De de flagshipstore aan de Hobbemastraat 3 in de hoofdstad is geopend tot en met zondag 28 april.  


Beeld: Mo Schalkx

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in