Maar liefst 15  toonaangevende creaties van de innovatieve Nederlandse designer worden tentoongesteld in het Royal Ontario Museum te Toronto. De expositie duurt van 2 juni tot 8 oktober. Niet echt naast de deur, wél de moeite waard!

Vanaf 2 juni presenteert de Nederlandse designer Iris van Herpen een retrospectief van haar couture collecties in het Royal Ontario Museum in Toronto, Canada.

In de 'Transforming Fashion' expositie presenteert ze een indrukwekkende selectie van 15 van haar couture stukken uit de periode van 2008 tot 2015.

Article continues after the ad

Van metalen paraplu-ribben en magneten tot aan 3D-prints. Die innovatieve manier van werker, levert de designer veel lof op in binnen- en buitenland.


 
In de expositie wordt ook de 'Dome Dress' uit de Iris van Herpen Fall 2017 Aeriform collectie gepresenteerd, die het Royal Ontario Museum onlangs heeft aangekocht. Deze jurk is ontworpen in samenwerking met artiest en architect Philip Beesley.


 
Zien? Transforming Fashion is te bezoeken vanaf 2 juni tot en met 8 oktober 2018 in het Royal Ontario Museum in Toronto, Canada.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in