Het was weer een modespektakel van jewelste in Parijs tijdens Paris Fashion Week, oftewel La Semaine de la mode de Paris. Heel Parijs dompelde zich onder in mode. Een week vol hoogtepunten.

 

 

1.  Viktor&Rolf

Met als stip op één de show van het Nederlands duo Viktor&Rolf. Het duo staat bekend om hun opvallende creaties, zo ook deze keer in Parijs. Het kon allemaal niet gek genoeg. Er wandelden grote volumineuze jurken met een statement voorbij. Direct na de show ging de collectie viral.

More content below the advertising

Jurk wordt geschonken aan museum

Kunstverzamelaar Han Nefkens kocht deze V&R-jurk direct na de show en schenkt 'm aan het museum vanwege de grote museale waarde en het cultureel erfgoed. Komt dat zien!

2. Valentino
 

Naomi Campbell zorgde voor een hoop emotie toen ze de show van Valentino afsloot. Het was voor eerst sinds veertien jaar dat het topmodel meeliep in een show van Valentino. De collectie was romantischer dan romantisch vol bloemen en ruches.

3. Iris van Herpen

Ook Iris van Herpen zorgde voor een heleboel open monden in Parijs. Haar show leek wel een lichtspektakel dankzij de lichtgevende schoenen. Uiteraard kwamen er ook een hele hoop grafische kunstwerken voorbij.

4. Chanel

Karl Lagergeld heeft het Grand Palais voor de shows van Chanel al tot zo’n beetje alles laten verbouwen. Dus ook dit jaar konden we weer iets prachtigs verwachten. We waanden ons in een luxe villa aan de Franse Rivièra. Een mooie show met als hoogtepunt de bruidsbadpak van glitter. 

Bron: InStyle/VogueUK Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Afgelopen week kregen we al te maken met lentekriebels, de zon scheen en de temperatuur was aangenaam. Tijd voor een nieuwe garderobe dus. Om inspiratie op te doen selecteerden wij de mooiste modecampagnes.

1. Stella McCartney

We beginnen met die van Stella McCartney. Waar een hoofdrollen voor Kate Moss (beste vriendin van) en Kaia Gerber (dochter van Cindy Crawford) zijn weggelegd. 

More content below the advertising

Uiteraard is deze collectie ook weer een ode aan de vrouw. Hij wordt getoond in cirkelvormen. De reden: de Britse designer wil dat we leren van de inspirerende vrouwen die voor ons kwamen. Want het gaat om 'de cirkel van het leven' van de vrouw.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

@stellamccartney campaign featuring lots of @katemossagency

Een bericht gedeeld door johnnydufort (@johnnydufort) op

2. Burberry

Ook die van Burberry is noemenswaardig. Alleen al om het feit dat het de eerste collectie van de nieuwe creative director Riccardo Tisci is. Hij stelt het erfgoed en de waarden van het merk centraal. 

3. Prada

Prada is prachtig dit seizoen. Het Italiaanse merk heeft voor deze campagne een duik in de geschiedenis genomen. Prada haalde inspiratie bij een korte reeks films vandaan. Geïnspireerd op vrouwelijke filmische iconen zijn de campagnebeelden afgebeeld als filmposters.

4. Gucci

Glitters, veel kleur en lekker uitbundig zijn de ingrediënten van de voorjaarscampagne van Gucci. Alessandro Michele brengt een ode aan de musicals van Hollywood en aan de beroemdheden.

Bron: Refinery29/Vogue/InStyle Beeld: still video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Na Parijs en New York was deze week Londen aan de beurt voor de London Fashion Week. Wat opviel? Kleurrijke mode op de catwalk en een finale bij Michael Kors waar we maar niet uitgepraat over raken!

1. Hoogtepunt op hoogtepunt bij Marc Jacobs

We wilde een paar topstukken uit de Marc Jacobs show laten zien, maar ze bléven maar komen. Bekijk de video met prachtige creaties om niets te missen.

More content below the advertising

2. Jamie Wei Huang op toplocatie

Het 'London based' modemerk wint wat ons betreft de prijs voor de beste locatie. Het traditionele Garden Museum contrasteert geweldig met de bonte kleuren en creaties uit de Fall/wintercollectie.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Syed Mahmood (@syedmahmood) op

3. Barry Manilow sluit show Michael Kors af.

Ja, je ziet hier inderdaad topmodel Bella Hadid een dansje maken op Copacabana met Barry Manilow. Wie dit mogelijk maakte? Michael Kors, het was de finale der finales! Gelukkig waren er genoeg fashionista's om dit op de gevoelige plaat vast te leggen!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A mesmerising finale for Michael Kors with Barry Manilow singing Copacabana & dancing with Bella Haddid.

Een bericht gedeeld door Suzy Menkes (@suzymenkesvogue) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in