Het was weer een modespektakel van jewelste in Parijs tijdens Paris Fashion Week, oftewel La Semaine de la mode de Paris. Heel Parijs dompelde zich onder in mode. Een week vol hoogtepunten.

 

 

1.  Viktor&Rolf

Met als stip op één de show van het Nederlands duo Viktor&Rolf. Het duo staat bekend om hun opvallende creaties, zo ook deze keer in Parijs. Het kon allemaal niet gek genoeg. Er wandelden grote volumineuze jurken met een statement voorbij. Direct na de show ging de collectie viral.

Article continues after the ad

Jurk wordt geschonken aan museum

Kunstverzamelaar Han Nefkens kocht deze V&R-jurk direct na de show en schenkt 'm aan het museum vanwege de grote museale waarde en het cultureel erfgoed. Komt dat zien!

2. Valentino
 

Naomi Campbell zorgde voor een hoop emotie toen ze de show van Valentino afsloot. Het was voor eerst sinds veertien jaar dat het topmodel meeliep in een show van Valentino. De collectie was romantischer dan romantisch vol bloemen en ruches.

3. Iris van Herpen

Ook Iris van Herpen zorgde voor een heleboel open monden in Parijs. Haar show leek wel een lichtspektakel dankzij de lichtgevende schoenen. Uiteraard kwamen er ook een hele hoop grafische kunstwerken voorbij.

4. Chanel

Karl Lagergeld heeft het Grand Palais voor de shows van Chanel al tot zo’n beetje alles laten verbouwen. Dus ook dit jaar konden we weer iets prachtigs verwachten. We waanden ons in een luxe villa aan de Franse Rivièra. Een mooie show met als hoogtepunt de bruidsbadpak van glitter. 

Bron: InStyle/VogueUK Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in