De Amerikaanse producer en Broadway tycoon Jordan Roth schitterde in een couture ontwerp van Iris. Nooit eerder ontwierp Iris van Herpen een exclusief mannen couture stuk.

Twee maanden
De afgelopen twee maanden hebben Iris en Jordan samengewerkt aan het creëren van dit unieke ontwerp. Iris van Herpen:  "Als president van vijf theaters in Broadway ademt Jordan Roth theater. Het concept voor deze look was om van Jordan zelf een performance te maken. Als danser in mijn vroegere jaren houd ik van Jordan zijn performatieve kracht en zijn expressieve persoonlijkheid, dus ontwierp ik een look voor en met hem die zowel over performance gaat als zelf een performance is, een draagbare sculptuur van beweging en illusie".

Het ontwerp
Voor deze creatie werkte Iris samen met de zeer getalenteerde fotograaf David Leventi uit New York. David fotografeerde de meest bijzondere theaters over de hele wereld. De print van de jurk bestaat uit een combinatie van de in Parijs gevestigde Opéra Garnier, de Metropolitan Opera in New York en de Koninklijke Opera in Stockholm. De jurk is meerlagig en lijkt in eerste instantie op een optische illusie van een gesloten theatergordijn. Wanneer Jordan zijn armen opheft, duiken duizenden laser-gesneden 'glitch-bubbles' open en onthullen een nieuwe laag tussen deze bubbels; een volledig, 360 graden, theater ontvouwt zich rondom hem. Elke beweging die Jordan maakt, wordt een versterkte golf van theater die de ogen bedriegt.

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in