Stoer, stijlvol en speels voor onder een lange rok of een stoere jeans: de 'ouderwetse' cowboy boot. De western look is helemaal terug dit seizoen.

We nemen een duik in de modegeschiedenis om uit te zoeken wie deze laars heeft bedacht. 

Article continues after the ad

Ruige laarzen

De laars is geboren in 1865 geboren. Hoe? Heel simpel, de cowboy kwam erachter dat het handig was om een stevige laars te hebben als ze bezig waren met het vee. De schoenen die zij toen droegen waren niet geschikt voor het ruige land waar ze doorheen moesten.

Beschermschoen

En tijdens het paardrijden bleek het ook niet echt comfortabel. Daarom nam vijf jaar later (in 1870) een cowboy zijn paar laarzen mee naar een schoenmaker met de vraag of er een puntige teen aan gemaakt kon worden en een grotere schacht om zijn benen beter te beschermen. 

Hot op de catwalk

De rest is geschiedenis. En nu is-ie niet meer uit het straatbeeld weg te slaan en ook over de catwalk wandelt deze laars maar al te graag voorbij. Bij Fendi en Armani bijvoorbeeld. Madonna maakte de laars overigens al hot in 2000 door een paar in haar clip Don't Tell Me te dragen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Obsessing over our newest bag + boots @aninebingofficial

Een bericht gedeeld door ANINE BING (@aninebing) op

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Which boots do you prefer? Comment below 👇

Een bericht gedeeld door ANINE BING (@aninebing) op

Bron: Refinery29 Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in