Onze online hoofdredacteur van vandaag moet het niet zo hebben van één stijl. Er hangt echt van alles in de kast. Maar als ze écht op gala moet, dan kent ze gelukkig haar machtsmiddelen om er fantastisch uit te zien. Nog zo'n voordeel van ouder worden: Je kent je stijl.

Anita: Designers moeten het niet echt van me hebben, hoewel alle kleding is natuurlijk altijd ergens door iemand is bedacht, gekopieerd, ontworpen, whatever.

Anita: "Wat ik wil zeggen is dat mijn kledingkast een allegaartje is. Of eclectisch, klink net iets interessanter. Het zwabbert van hot naar her, zowel wat kleur als stijl betreft. Het Duitse Gustav hangt er zonder morren naast..."

Mevrouw de Bok

Het lijkt me fantastisch om een stijlicoon te zijn, een vrouw met een duidelijk omlijnd kleedbeeld dat haar ‘zijn’ onderstreept. En duidt. En daarbij ook nog weet te verrassen. 

Lees: Victoria Koblenko. 

Daarvan ben ik lichtjaren verwijderd. De duiding van míjn kleedbeeld werd ooit door Cécile Narinx omschreven ‘als Mevrouw de Bok’. Huiveringwekkend treffend, dus u weet genoeg.

Maar ook ‘Mevrouw de Bok’ heeft haar favorieten! Naast de geruite Tommy Hilfiger pyamabroek zijn dat de  kangeroebroekjes van 10 days. Zomer, winter, lente, herfst, dag en nacht… 24/7. Het liefst. 

Stoer doch vrouwelijk

Natuurlijk zijn er momenten dat ik me op mijn onweerstaanbaarst wil wanen en dan grijp ik naar machtsmiddelen als kekke broek en blouse of jurk, blouse en hakken waarbij ik streef naar een stoer doch vrouwelijk effect. 

En slaapsokken, die gaan altijd mee op vakantie. Winter én zomer.

Less is More

Met mode heb ik niet zoveel op, althans niet in de zin van ‘ín de mode’. Dan zijn het pastelkleuren, not my cup of tea, nu uitlopende dubbele mouwen die halverwege de onderarm stokken. Hoezo, was de wol op? Een modisch misverstand wat mij betreft. 

Een mouw is kort of lang, dat is voor de arm het meest voordelig. Je zou mijn modemotto kunnen omschrijven als ‘geen fratsen’.

Of in de taal van nu: Less is more.

Anita Witzier is vandaag heel de dag onze online hoofdredacteur. 

Tijdens de laatste Milan Fashion Week presenteerden Elizabeth Diller, Kazuyo Sejima, and Cini Boeri hun visie op de iconische nylon tas van het modehuis.

Toen Prada in de jaren ’80 een soort ‘parachutestof' lanceerde als vervanger van het traditionele leer, ging er een shock over de catwalk. Maar het zette de naam Prada wel op de kaart.

De tas die Miuccia Prada toen lanceerde, een soort nylon rugzak, werd een Prada-signature. Een iconische mode-klassieker. Vandaar dat deze tas werd geselecteerd om eens goed onder genomen te worden door drie architecten.

Voor de voorjaars/zomercollectie van 2019 tijdens de Milan Fashion Week, werden de tassen op de catwalk getoond. Handtassen zijn niet meer alleen maar eye-candy, maar hebben ook een functie. En daar een goede en stijlvolle oplossing bedenken, laat dat maar aan een architect over.

Elizabeth Diller maakte een tas én een outfit van de nylonstof. Waarom deze twee niet vaker worden gecombineerd, is haar een raadsel. Kun je je tas dragen? Als kledingstuk? Dat is de vraag waar zij antwoord op geeft.

The yoke van Elizabeth Diller:

Kazuyo Sejima richtte zich meer op reisbagage en ontwierp de Daln en Yooo, bedoeld als nekkussen en handbagage die je meeneemt in het vliegtuig. Classy en speels, met zo'n neckpillow willen wij best gezien worden in het vliegtuig.

Cini Boeri komt uit de industriële hoek. Zij wil het leven van de mens makkelijker en praktischer maken. Haar design sluit hier perfect op aan.

Bron: Architectural Digest. Beeld: Prada.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Ze is een meisje uit Chicago, advocate en voormalig first lady van Amerika: Michelle Obama. Amerika is dol op haar en ook op haar stijl. Die in de loop der tijd enorm veranderd is.

We nemen een duik in de geschiedenis.

Citroen

In 2009 werd Michelle Obama de allereerste Afro-Amerikaanse first lady. Door velen werd ze ook gezien als stijlicoon. Tijdens de inauguratie droeg Michelle een ensemble dat bestond uit een kanten jurk tot op de knie en een bijpassende wollen jas in het geel.

Dansen

De tint die door de ontwerper Isabel Toledo wordt omschreven als ­citroengras. Diezelfde avond verruilde ze d'r jas voor een prachtige jurk van Jason Wu. Haar man, toenmalig president Barack Obama, vroeg haar op het bal ten dans. Het was hun openingsdans.

De opvallendste outfits

En sinds de dag van de inauguratie hebben we haar stijl op de voet gevolgd. Michelle droeg veel outfits van Noord-Amerikaanse modeontwerpers. Bekijk hieronder hoe dat eruit zag.

Michelle draagt een zwarte jurk van Ralph Lauren terwijl ze wacht op Queen Elizabeth

Iedereen had het over deze jurk. De reden: hij kostte onder de 100 euro en was van Asos


In 2013 werd Obama herkozen als president van de VS. Michelle droeg voor die gelegenheid een rode creatie van de Amerikaanse designer Thom Browne

Michelle koos voor een blauw-zwarte jurk van Carolina Herrera om de Franse president Hollande te verwelkomen

Michelle begon in een Jason Wu in 2009 en eindigde in een Jason Wu in 2017

Sporten

En een prachtige vrouw is Michelle Obama nog steeds. Ze is 54 jaar, maar je zou ook geloven dat ze een veertiger is. Uiteraard moet ze daar wel voor doen, zo vertelde ze in een interview. Ze sport ongelooflijk fanatiek. Zo houdt ze onder meer van boksen en tennis en is ze vaak in de sportschool te vinden.

 

Bron: DeMorgen/DailyMail/TheList Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.