Mode in de jaren ’80 was opvallend en ‘over the top’. Denk aan beenwarmers, wortelbroeken en… schoudervullingen natuurlijk! Had jij ze ook?

In series als Dynasty en Dallas (bonuspunten als je nog weet wie dit zijn!) gaven ze het stijlvoorbeeld en goed voorbeeld deed goed volgen!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Diego Del Ojo Harana (@diegodelojoharana) op

Waarom die schoudervullingen ineens hun opmars maakten? Vrouwen werden op de werkvloer steeds gelijkwaardiger aan mannen. Met goede pumps en een colbert met schoudervullingen straalden we ineens véél meer power uit! Zoals Melanie Griffith in Working Girl bijvoorbeeld. Weet je nog?

Ook in de muziek maakten ze furore met Grace Jones voorop!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eduard (@sientelibre) op

Had jij ook zo’n jasje in de kast? Of van die ‘shoulderpads’ die je onder je bh-bandje droeg om een blouse of shirt ook die hoekige lijnen mee te geven?

Anno 2017/2018 mag de schoudervulling ook weer, maar zo uitgesproken als in de eighties worden ze waarschijnlijk niet meer!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De sneaker is bijna hipper dan de pump op het moment. Zelfs in de shows van Chanel en Louis Vuitton werden de veredelde sportschoenen succesvol gecombineerd met designermode.

De sneaker van nu is groot en heeft een dikke zool.

Balenciaga zet de toon.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nora B. Sullivan (@norab.sullivan) op

Alexander McQueen kwam met deze fijne versie (€ 590)

En ook Zara stapt in met een budgetmodel (€ 69,95)

Zo draag je ‘m

De sneaker kan natuurlijk onder een sportieve look, maar ook onder een koker- of plissérok doen ze het hartstikke goed.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @miumiu_miumiu op

Bijkomend voordeel is natuurlijk dat ze ook wel een stukje prettiger lopen dan een pump, al gaat er voor ons weinig boven een goed paar Louboutins.

Beeld: Baleciaga

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

​​​​​​​

Leather pants, korte rokjes en strakke jurken voor jonge blommen? Welnee, de jeugdige Franse first lady bewijst het tegenovergestelde. Ze verrast ons keer op keer. 

Niet zo gek ook dat haar looks vaak het gesprek is van de dag. Zo ook de onderstaande 4.

1. De leren broek

De vrouw van Emmanuel Macron koos tijdens een bezoek aan de dierentuin van Beauval (Loir-et-Cher) voor een bordeaux rode blazer van haar favoriete merk Louis Vuitton en een zwarte leren broek. En ja, dat item stal de show. De Britse Vogue noemt haar look zelfs de beste tot nu toe.

2. Kort, korter, kortst

Ze heeft een voorliefde voor gewaagde korte rokjes en strakke broeken. Iets wat door de modepers, maar ook door verschillende designers zeer gewaardeerd wordt. 

3. Strakke jurken

Brigitte Macron kan eigenlijk ook alles hebben. De Franse first lady kiest vaak voor een jurk waar haar slanke figuur goed in uitkomt. Geef haar eens ongelijk.

4. Op chique

Toen Brigitte en haar man Emmanuel een bezoek aan de VS brachten, trok ze iets uit de kast waar we haar niet vaak in zien, namelijk een lange japon. Maar ook dit staat haar wederom prachtig. Chapeau!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in