Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hebben: De broche maakt een comeback!

Elegant op een blouse, sweater of colbertje gespeld, de broche is helemaal terug! Hier vind je vier stijlen met een paar exemplaren die van een gewone outfit iets uitzonderlijks maken. Op de wishlist! 1. Verfijnd: Ole Lynggaard Copenhagen Charlotte Lynggaard, artistieke directrice van het Deens j...

Hebben: De broche maakt een comeback!

Elegant op een blouse, sweater of colbertje gespeld, de broche is helemaal terug! Hier vind je vier stijlen met een paar exemplaren die van een gewone outfit iets uitzonderlijks maken. Op de wishlist!

1. Verfijnd: Ole Lynggaard Copenhagen

Charlotte Lynggaard, artistieke directrice van het Deens juwelenhuis Ole Lynggaard Copenhagen, haalt voor haar ontwerpen inspiratie uit de natuur, en dat is bij het ontwerp van haar broches niet anders.

De Wild Rose broche bijvoorbeeld, een 18 kt geel- en rosegouden bloem, is geïnspireerd op wilde rozen in haar tuin (vandaar de naam).

De “stem” is bedekt met 90 diamanten (0,62kt) en de blaadjes van de rozen zijn met de hand gesatineerd. Práchtig!

Daarnaast ontwerpt ze ook een broche met witte parel, een tijgeroog en een roze koraal, afgewerkt met diamanten.

2. Art Decó: Boucheron

De eerste juwelier op de Place Vendôme viert dit jaar dat ze 160 jaar bestaan! Voor de gelegenheid presenteert Boucheron een buitengewone high jewelry collectie genaamd: Nature Triomphante.

Boucheron Surréaliste biedt bijzondere stukken geïnspireerd door de Art Déco stijlbeweging. Het is een collectie die de innovatieve tijdsgeest en savoir-faire van het Huis viert. En met verve!

Boucheron Naturaliste inspireert zich dan weer op de archieven van het Huis… Een imitatie van het Huis zoals het is:

Prijs op aanvraag.

3. Statement: Dior

De Fall-Winter 2018 collectie van het Huis Dior stelt twee broches voor, helemaal in het thema van Logomania met antiek gouden afwerking:

Deze broches zijn beschikbaar voor €290,-.                                             

4. Tijdloos: Louis Vuitton

De Louis Vuitton Herfst/Winter 2018-19 Damescollectie, voorgesteld in Cour Lefuel van het Parijse Louvre, heeft iets typerend Frans.

De looks worden afgewerkt met geborduurde metalen elementen en opvallende sieraden geïnspireerd op Art Deco en Art Nouveau. Designer Nicolas Ghesquière geeft onder andere de ouderwetse broche een make-over.

Broche LV Windsor Fleur, € 595,-.

Kies de stijl die bij jou past en ga voor zo’n bijzonder ‘statement piece’.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in