Het zullen (ook) haar Nederlandse genen wel zijn, want wat is ze prachtig: Gigi Hadid, de 21-jarige dochter van een Nederlandse moeder, voormalig model Yolanda van den Herik en de al even knappe Palestijnse Mohammed Hadid. Geen wonder dat twee van hun dochters hun kaviaar verdienen als topmodel.

Want zus Bella (20) poseert ook al jaren een dikbelegde boterham bij elkaar.

Gesluierde schone
Maar het laatste wapenfeit van Gigi gaat momenteel écht de wereld over: iedereen spreekt van haar beeldschone cover voor de allereerste Vogue Arabia, waarvoor ze gesluierd poseerde. "Het mooie van het feit dat er internationale Vogue's zijn, is dat we als fashion community verschillende culturen kunnen eren en delen met de wereld", schrijft Gigi.

Article continues after the ad

Lees ook: Christie Brinkley (63!) keert met dochters terug als Sports Illustrated covermodel

Wijze woorden
"Het betekent heel veel voor me dat ik, als half-Palestijnse, de eerste mag zijn die op de cover van Vogue Arabia staat", aldus Gigi. "En ik hoop dat dit magazine het verlangen van de mode-industrie toont om nog altijd álle mensen en gebruiken te accepteren, te vieren en erbij te betrekken, en dat iedereen het gevoel heeft dat ze zich in de fashion-beelden en momenten kunnen herkennen... En daarvan leren en erdoor groeien."

Nederlands onderonsje
Gigi zal wel weer even Nederlands hebben kunnen praten tijdens de shoot, aangezien de fotoserie werd vereeuwigd door het beroemde Amsterdamse fotografen-duo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin - hun prachtige werk is in de meest vooraanstaande fashion magazines en grote advertentiecampagnes te zien. 

Bron beeld: Hollandse Hoogte