Over de onstaansgeschiedenis van het modehuis

Op zondag 22 oktober vindt de wereldpremière van de documentaire We Margiela plaats. Mede-oprichter Jenny Meirens en het creatieve team vertellen voor het eerst het bijzondere verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Maison Martin Margiela.

De documentaire reconstrueert de ontstaansgeschiedenis van het modehuis. Margiela opende zijn huis eind jaren tachtig, na jaren als assistent van Jean-Paul Gaultier te hebben gewerkt. Sinds 2009 ontwerpt Margiela zelf niet meer en is zijn werk door zijn team overgenomen.

Mysterieus modehuis
In We Margiela, de eerste lange documentaire over het modehuis, praten Meirens en leden van het creatieve team openlijk over de creatieve processen, de aanpak en de bijzondere filosofie. Diepgaande interviews en uniek archiefmateriaal geven een fascinerend beeld van het ontstaan en de uiteindelijke verkoop van dit gesloten, mysterieuze huis.

Onzichtbaar

Hoewel de ontwerper en het team in anonimiteit werkten, wist Maison Martin Margiela uit te groeien tot één van de bekendste, radicaalste en invloedrijkste modehuizen van de twintigste eeuw. Mede-oprichter Jenny Meirens overleed op 1 juli 2017. De documentaire We Margiela laat zien hoe zij, hoewel onzichtbaar en bij velen onbekend, bepalend was voor het ontstaan, de aanpak en vormgeving van het modehuis.

We Margiela draait vanaf 26 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Anita Willemars, coördinator Mode: “Deze lente wordt een vrolijke en kleurrijk modeseizoen, met grote bloemenprints, regenboogfranjes en transparant plastic. Zoals altijd in de mode, kun je meerdere kanten op”.

Franjes maken het leven wat zwieriger, dus het belooft een vrolijke zomer worden, nu de franjes overal in de mode opduiken. Zaten vroeger franjes voornamelijk aan je cocktail jurk, dit seizoen zie je de franjes overal en dus juist ook overdag.

Kleuren: alles

Zo draag je het: draag de franjes overdag bijvoorbeeld op een witte blouse 

Kleuren: alles

Als je één item wil: tas met lange franjes

Beeld: Dolce & Gabbana Fall/Winter 2018.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel