Ter ere van Copenhagen Fashion Week tipt juwelenontwerpster Charlotte Lynggaard haar favoriete shopspots in de stad

Charlotte Lynggaard is goudsmid en artistic director van het de Artistiek Directeur van het luxe  juwelenmerk Ole Lynggaard Copenhagen, dat ze samen met haar vader bestiert. Haar stijl is heel organisch, met veel natuurelementen, flow en een boho-vibe. "Ik vind het belangrijk dat je onze juwelen op zowel een speelse als klassieke manier kunt dragen," zegt ze.

De natuur blijft haar grootste inspiratiebron. "Als kind ben ik heel veel buiten geweest en ik ben nog altijd dol op hoe alles verandert per seizoen. Van de prachtige lentebloesem tot de felle zomerkleuren en ijskoude winter. Het is een circle of life! Het zijn kleine dingen waar in inspiratie uit haal, zoals dauwdruppels of schitterende sterren en kristallen en stenen." Nordic schoonheid, dus. En een expert in de Kopenhaagse modescène: dit zijn Charlotte's adresjes.

Article continues after the ad

Storm

Funky concept store, zeg maar het 'Colette' van Kopenhagen met een interessante selectie bijzondere parfums, boeken en high end (fashion) design

stormfashion.dk

Stine Goya Store

In trek bij kroonprinses Mary van Denemarken: de eigen winkel van Stine Goya, een van de belangrijkste Deense modeontwerpers, gespecialiseerd in vrouwelijke lijnen met levendige kleuren.

stinegoya.com

Ole Lynggaard

Deze mag natuurlijk niet ontbreken: in de Ole Lynggaard Copenhagen Flagship store zijn Charlotte's eigen ontwerpen te koop.

Royaltywatchers herkennen in dit stuk meteen...

...elementen van de Midnight Tiara die Charlotte voor kroonprinses Mary maakte.

olelynggaard.dk

Wood Wood

Deense concept store met een mengeling van high fashion labels en streetwear, aangevuld met kunst, muziek en cultuur.

woodwood.com

Baum & Pferdgarten

Nóg een lievelingswinkel van de Deense royals, zowel Mary als haar schoonzusje Marie komen graag bij de twee Deense ontwerpers die inzetten op betaalbaar design.

baumundpferdgarten.com

Foto's © Ole Lynggaard, de genoemde winkels

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in