Na jaren eindelijk eerherstel voor dit handsfree accessoire.

Heuptasjes hebben een beroerde reputatie. Ze zouden niet flatteren en nuffige stylista's roepen dat je ermee uitziet als een Amerikaanse toerist in Amsterdam of een kind dat de avondvierdaagse loopt. Maar ondertussen is zo'n ding wel ontzettend handig.

Dat vindt ook Leonardo DiCaprio...

Article continues after the ad

...en Sarah Jessica Parker met haar handsfree Chanel. 

Dua Lipa draagt haar Marc Jacobs Fanny Pack ook wel eens als mini-schoudertas...

...en Neelopa draagt 'm meer als taillezak dan heuptasje. Ieder zijn ding. 

Telefoon, pinpas, lipstick, tissues en sleutels passen erin. Het is minder warm dan een rugzak en je hebt er ook meer zicht en greep op in het geval van dubieuze lieden. Caroline Daur verscheen er zelfs mee op Milan Fashion Week (deze is van Fendi).

Nu het zelfs van Dior weer mag, is er geen enkele reden om niet met opgeheven hoofd een exemplaar om te gespen. De klassieke Saddlebag van Dior (vanaf 790 euro) is ontworpen door John Galliano, viert dit jaar zijn 20ste verjaardag en wordt sinds kort weer gemaakt van mat zwart kalfsleer en het logo als gesp. Met de riem eraf, kan ie ook worden gebruikt als clutch.

Foto's © Dior, Marc Jacobs, BSR Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in