Heb jij tijdens deze warme dagen ook altijd moeite met je kledingkeuze en heb je werkelijk waar geen idee wat je nu het beste uit de kast kunt trekken? Dan kun je deze tips vást goed gebruiken!

Lees ook
Klaar voor het mooie zomerweer! Wat dragen we dit jaar op het strand?

Stof
In de eerste plaats is het belangrijk om goed naar de stof te kijken van het kledingstuk dat je aantrekt. Met warm weer kies je het beste voor een dun geweven stof, die goed ademt, zoals linnen en katoen.

Article continues after the ad

Laat je niet foppen door lichte, wapperende, dunne stoffen van (semi-)synthetische stoffen als viscose.

Kleur
Het is een bekend feit dat ook de kleur van je kleding invloed heeft op hoe warm je het hebt. Kies voor lichte kleuren, die reflecteren het licht beter, waardoor warmte minder vastgehouden wordt dan door dan donkere kleuren.

Zwart kleed af en is eeuwig stijlvol, maar duidelijk niet de verstandigste keuze met 30 ºC.

Gewicht
Let erop dat je kleding niet alleen een lichte kleur heeft, maar ook gemaakt is van een licht materiaal. Hoe minder gewicht er op je huid drukt en hoe minder strak dit zit, hoe minder warm je het zult hebben.

Juist wel óf niet bedekken?
Hoewel we geneigd zijn om zo weinig mogelijk aan te trekken, is het juist beter je huid zoveel mogelijk te bedekken. Het directe zonlicht op je huid maakt namelijk dat je het heel warm krijgt.

Als je kleding van de juiste stof en kleur hebt, is het juist beter je armen en benen te bedekken. Wapperen, we will!

Bron: Flair.