Hoe makkelijk een crossbody bag ook is, met dit model handtas straal je uit dat alles onder controle is, ook als je niet beide handen vrij hebt.

De tassentrends van deze zomer zijn zowel grillig (tassen zonder hengsel, niet erg handig...) als grappig (geometrische tassen van stro!). Eén trend wint echter op alle fronten en dat is de 'heritage' handtas. Denk aan een stevige structuur, een eenvoudig silhouet, soms een frame met een knipsluiting…

… en altijd een hard hengsel dat je in de hand draagt, ook als er een schouderriem of kettinkje bij zit. Hout, metaal en bamboe zijn hot als handvat, maar doorstikt leer is ook prima: zolang de 'top hold' maar kordaat rechtop de tas blijft staan. Dit is de Gucci Dionysus (€ 3100).

Article continues after the ad

"Vrouwen kiezen massaal voor powerdressing," zegt Shannon Schafer, senior fashion director bij Nordstrom. "Deze tas maakt de look compleet." Voor wie het model wat al te ingetogen vindt: ze zijn er ook met croc en pythonmotieven, voor een iets pittigere uitstraling. Dit is de Rejina Pyo (€ 612).

De prijzen van een heritage model lopen enorm uiteen. Zo kost deze Gucci Thiara € 36.000...

...maar het is ook vriendelijker geprijsd verkrijgbaar, zoals Máxima-favoriet: de Baulito van Peter Kent (€325).

Dit is Staud's Lincoln met croc-effect (vanaf € 296).

De Mutsaers Miss Doctor handtas cognac croco (€ 149, Duifhuizen.nl) past perfect bij de heritage-trend.

De Alma Society (€ 139) is er ook in zwart (o.a. via De Bijenkorf)

Dit is de Mini Madison, Accessorize (€ 48).

En voor een echte sixties vibe: de Sophie Bucket Bag (€ 40, Accessorize).

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in