Sterren, klavertjes én Nederlands topmodel Romee Strijd.

De nieuwe collectie van Dior is edgy en krachtig, met een leuke nieuwkomer onder de accessoires: het Teddy D collier. Het betreft een halsketting van verouderd champagnekleurig metaal met witte harskralen die op parels lijken en veelkleurige kristallen. Aan de ene kant chic, aan de andere kant iets wat een fashionrebel zou dragen.

Creative director Maria Grazia Chiuri putte voor het ontwerp uit klassiek Dior DNA. "Christian Dior was dol op klavers met drie blaadjes en sterren, het waren zijn favoriete symbolen," zegt ze. "De ketting is een moderne interpretatie van het New Look silhouet. En de naam is een verwijzing naar de Teddy Girls, symbool van de Britse jeugdcultuur van de jaren vijftig."  

Article continues after the ad

Het gezicht van het nieuwe juweeltje is Zoetermeers topmodel Romee Strijd.  

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sugar (@sugarplacebo) op

Teddy Girls kwamen in opstand tegen soberheid en strenge regels na WO II en combineerden de aristocratische flair van een Edwardiaanse dandy met de rebellenlook die bij Amerikaanse rock 'n roll hoorde (Ted is een afkorting van Edward). De look werkte wonderwel om een eigen niche binnen de opkomende jeugdcultuur te krijgen en was een manier om de comfortabele jongenskleding (broeken, jasjes) te kunnen blijven dragen wat tijdens de oorlog geen probleem was geweest, maar daarna omstreden was.

De Teddy-D  ketting kost € 690 euro, is met de hand geregen...

...en wordt gedragen als choker of als hoge ketting net onder de kraag.

Er hoort ook een paar oorbellen bij.