Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

In deze vintage Chanel stukken kan je het beste investeren

Op 19 augustus 1883 werd een van de meest invloedrijke modeontwerpers aller tijden geboren: Coco Chanel. Ze liet een grote erfenis en vele tijdloze ontwerpen na, zoals de little black dress, het tweedpak, de 2.55-tas en Chanel No 5. Haar creaties zijn niet alleen tijdloos, ze worden nog altijd ge...

In deze vintage Chanel stukken kan je het beste investeren

Op 19 augustus 1883 werd een van de meest invloedrijke modeontwerpers aller tijden geboren: Coco Chanel. Ze liet een grote erfenis en vele tijdloze ontwerpen na, zoals de little black dress, het tweedpak, de 2.55-tas en Chanel No 5. Haar creaties zijn niet alleen tijdloos, ze worden nog altijd gedragen en stijgen ook steeds meer in waarde.

Stefania Filizola is mode-expert bij Catawiki, het toonaangevende online veilingplatform. Zij legt uit waarom Chanel zo populair is gebleven en in welke vintage Chanel-stukken je het beste kan investeren.

De invloed van Coco Chanel op het huidige modebeeld

Filizola: De invloed van Coco Chanel op de mode van vandaag de dag zie je terug in de vrijheid van vrouwen om high-end te combineren met lower-end producten, en dan name door het gebruik van prachtige modeaccessoires.

Coco Chanel was onafhankelijk en revolutionair in de wereld van mode en deze geest van de vrije vrouw leeft nog steeds.'’