Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze nieuwe collectie van Nederlandse designer imponeert in Parijs

Iris van Herpen presenteerde haar nieuwste Couture-collectie, getiteld 'Ludi Naturae', op 22 januari 2018 in de Galerie de Minéralogie et de Géologie in Parijs. En daarmee kreeg ze de handen op elkaar in de Franse modehoofdstad. Voor deze collectie liet Van Herpen zich inspireren door landschappe...

Deze nieuwe collectie van Nederlandse designer imponeert in Parijs

Iris van Herpen presenteerde haar nieuwste Couture-collectie, getiteld 'Ludi Naturae', op 22 januari 2018 in de Galerie de Minéralogie et de Géologie in Parijs. En daarmee kreeg ze de handen op elkaar in de Franse modehoofdstad.

Voor deze collectie liet Van Herpen zich inspireren door landschappen vanuit vogelperspectief en de luchtfotografie van Thierry Bornier en Andy Yeung.

Iris: ‘Vanuit dit perspectief voelde ik me geïnspireerd door de patronen van chaos en orde, waarbij aard en beschaving overgingen in oneindige hybriden.'

Het is een antwoord op haar eerdere werk, waarvoor ze vanuit een microscopisch oogpunt mediteerde over de formaties van de wereld.

Voor de collectie werkte ze samen met de eveneens Nederlandse kunstenaar Peter Gentenaar. Hij creëerde een zwevende installatie die bloesemde rond de kledingstukken terwijl de modellen bewogen.

'Ludi Naturae' combineert een natuurlijk kleurenpalet van wazig en vervaagd groen, geel, blauw en paars met huidskleuren en zwarttinten.

Ook de Technische Universiteit Delft werkte mee door bladachtige patronen 3D te printen tot 0,8 mm waarna tule in de 3D-printer wordt gelegd om het patroon rechtstreeks op de stof te printen: ‘Foliage’.

Echt een Hollands hoogstandje dus!

Beeld collectie: Yannis Vlamos. Beeld landschap: Thierry Bornier.