Iris van Herpen presenteerde haar nieuwste Couture-collectie, getiteld 'Ludi Naturae', op 22 januari 2018 in de Galerie de Minéralogie et de Géologie in Parijs. En daarmee kreeg ze de handen op elkaar in de Franse modehoofdstad.

Voor deze collectie liet Van Herpen zich inspireren door landschappen vanuit vogelperspectief en de luchtfotografie van Thierry Bornier en Andy Yeung.

Iris: ‘Vanuit dit perspectief voelde ik me geïnspireerd door de patronen van chaos en orde, waarbij aard en beschaving overgingen in oneindige hybriden.'

Het is een antwoord op haar eerdere werk, waarvoor ze vanuit een microscopisch oogpunt mediteerde over de formaties van de wereld.

Voor de collectie werkte ze samen met de eveneens Nederlandse kunstenaar Peter Gentenaar. Hij creëerde een zwevende installatie die bloesemde rond de kledingstukken terwijl de modellen bewogen.
 
'Ludi Naturae' combineert een natuurlijk kleurenpalet van wazig en vervaagd groen, geel, blauw en paars met huidskleuren en zwarttinten.

Ook de Technische Universiteit Delft werkte mee door bladachtige patronen 3D te printen tot 0,8 mm waarna tule in de 3D-printer wordt gelegd om het patroon rechtstreeks op de stof te printen: ‘Foliage’.

Echt een Hollands hoogstandje dus!

Beeld collectie: Yannis Vlamos. Beeld landschap: Thierry Bornier.

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel

Het thema dit jaar: 'Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination', inspireerde tot uitbundige stoffen, drukke patronen en de meest uitgesproken outfits in jaren. Dit zijn onze highlights.

De jaarlijkse fundraiser van het Metropolitan Museum of Art waar Anna Wintour de gastenlijst van ongeveer 600 'lucky few' samenstelt, staat garant voor de mooiste creaties.

Maar de trappen van het museum zijn dan ook een catwalk om van te smullen. Het expositie die dit jaar extra onder de aandacht wordt gebracht: Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination. dat inspireerde tot uitbundige stoffen, drukke patronen en de meest uitgesproken outfits in jaren. Koren op de molen van Versace, Dolce & Gabbana en Jean Paul Gaulthier.

Gastvrouwen dit jaar waren Donatella Versace, die koos voor een prachtig donkerblauw/gouden combinatie:

Amal Clooney oogste met deze creatie van Richard Quinn zowel lof als onbegrip. Vooral de lange broek onder de jurk kon rekenen op heel wat opgetrokken wenkbrauwen.

En Rihanna ging voor een pauselijke look. Maison Margiela by John Galliano tekende voor het design.

Laat het maar Madonna in Jean Paul Gaulthier over om een statement te maken.

Kim Kardashian West droeg een crucifix op haar heup in deze nauwsluitende Versace

En Sarah Jessica Parker pakte uit met deze creatie van Dolce & Gabbana

Voor de oplettende kijker: De diadeem is een heuse kerststal:

Model/actrice Cara Delevigne ging iets ingetogeners van Dior. Nou ja, ingetogen...

Terwijl Rosie Huntington Whiteley juist voor een goddelijk aureooltje koos van Ralph Lauren. Een van de toppers wat ons betreft!

Katy Perry kwam als engel

Jennifer Lopez droeg het katholieke kruis op de borst van deze Balmain.

Maar de absolute showstopper dit jaar, is Blake Lively. Wat een práchtige jurk. Versace, bedankt!

Voor een stoeltje betaal je maar liefst 40.000 dollar. Alles voor het goede doel natuurlijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP. AFP PHOTO/Hector RETAMAL/Angela WEISS. EPA/JUSTIN LANE